Illustratief beeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratief beeld. © ANP

Bijna 8000 veroordeelde criminelen blijven buiten de cel

Bijna 8000 criminelen ontlopen momenteel in Nederland hun gevangenisstraf, terwijl ze wel veroordeeld zijn. 90 procent is onvindbaar, omdat ze in het buitenland zitten.

34 reacties

 • Pim Willemsen

  3 maanden geleden
  Van de criminelen die in het buitenland zitten hebben we nooit meer last. Zodra ze hier binnen komen worden ze opgepakt. Maar bij arrestatie van niet veroordeelden: meteen vastzetten, of enkelband om.
 • Diana Mulder

  3 maanden geleden
  @Johan Barn alles wijst er op dat ze in Den Haag niet weten hoe het in het echte leven er aan toegaat. Blijven geven en zachte aanpak werkt niet maar dringt niet door. @karin Maarsen ze snappen wel meer niet,het BRAND op zo veel punten in Nederland tegenwoordig. Dit word niet meer opgelost met zachte hand. Wel raar dat de gewone nette burger wel weet wat ze er mee aan moeten!
 • Astrid Van Baarle

  3 maanden geleden
  Dit is niet de fout van Rutte, lang voor hij aan de macht kwam is dit al ingezet. Eerst werd de taakstraf 'uitgevonden' omdat er te weinig capaciteit was om criminelen snel te berechten en hun straf uit te laten zitten. Hierna kwam er dus een leegstand in de gevangenissen, er werden eigenlijk teveel taakstraffen gegeven. Dus konden er gevangenissen sluiten. De hervorming bij de politie heeft een grote druk op het opsporingsapparaat veroorzaakt. Nu plukken we de vruchten.
 • Nico van Dam

  3 maanden geleden
  @Andre Eggerding En waarom moeten de aspirant criminelen dan zo lang wachten tot hun zaak voor de rechter komt? Volgens mij is dat niet uit luxe of luiigheid, maar gebrek aan capaciteit als gevolg van stevige, jarenlange bezuinigingen.
 • Roel Bosch

  3 maanden geleden
  @M. Kuipers: "De eisen van deze tijd", we hebben het toch over een gevangenis ?? Niet over het Hilton hotel hè. En als er voldoende capaciteit is waarom lopen de criminelen dan vrolijk buiten de muren van het gevang rond?
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Liefde voor ‘Lucky' kostte haar moeder het leven, Anneke ontsnapte maar net: ‘Hij belde haar dag en nacht’

  Liefde voor ‘Lucky' kostte haar moeder het leven, Anneke ontsnapte maar net: ‘Hij belde haar dag en nacht’

  Moordverdachte Minh Nghia Vuong (49), die verdacht wordt van het neerschieten van ex-vriendin Anneke (38) en haar moeder Michel (66) in Zwijndrecht, houdt zich mogelijk nog altijd schuil in de Rotterdamse regio. Dat vertelde de politie dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht. De familie van de slachtoffers deelde haar emotionele verhaal. ,,Dit is een zieke moordenaar die een oud vrouwtje heeft vermoord en een jonge vrouw 15 jaar lang heeft misbruikt.”