Met een uit de kluiten gewassen boormachine werd in 2014 26 meter onder de Waal door geboord voor de aanleg van het warmtenet.
Volledig scherm
PREMIUM
Met een uit de kluiten gewassen boormachine werd in 2014 26 meter onder de Waal door geboord voor de aanleg van het warmtenet. © Gerard Verschooten

Bijna alle Nijmeegse woningen aangesloten op warmtenet

NIJMEGEN - Het ondergrondse warmtenet moet veel meer dan gedacht in de toekomst woningen in Nijmegen van warmte gaan voorzien. Berekend is dat niet 50.000, maar 70.000 van de 80.000 woningen in de Waalstad door restwarmte van onder meer afvalverwerker ARN op temperatuur gebracht moeten worden.

21 reacties

 • PeterD

  12 maanden geleden
  De projecten bij Venlo (verwarming van kassen) zijn stilgelegd door de SODM door minimale trillingen in een seismisch actief gebeid (Middenpeelbreuk) waarvan men denkt dat er een verband is met de projecten. De grond heeft daar voorheen echter al veel vaker en harder getrild.  
 • CCC

  12 maanden geleden
  Zo ongefundeerd is dat niet. De eerste trillingen als gevolg van geothermie zijn al vastgesteld in Venlo en als gevolg zijn projecten stilgelegd.
 • CCC

  12 maanden geleden
  Tuurlijk. Dat zou de eerste keer zijn dat meer bureaucratie en verdeling van verantwoordelijkheden iets zou opleveren.
 • Lentenaar

  12 maanden geleden
  Hoewel ik ook mijn twijfels over de techniek heb, vind ik het wel extreem om gelijk te zeggen dat het vergelijkbaar is met Groningen. Om meerdere plaatsen ter wereld wordt het wel succesvol toegepast
 • Lentenaar

  12 maanden geleden
  Dat lijkt mij veel beter, op de huidige manier wordt de consument uitgebuit. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Traumahelikopter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt
  Play

  Traumaheli­kop­ter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt

 2. TERUGKIJKEN | Dit was het landbouwdebat
  Play

  TERUGKIJ­KEN | Dit was het landbouwde­bat

Nijmegen e.o.