Met een uit de kluiten gewassen boormachine werd in 2014 26 meter onder de Waal door geboord voor de aanleg van het warmtenet.
Volledig scherm
PREMIUM
Met een uit de kluiten gewassen boormachine werd in 2014 26 meter onder de Waal door geboord voor de aanleg van het warmtenet. © Gerard Verschooten

Bijna alle Nijmeegse woningen aangesloten op warmtenet

NIJMEGEN - Het ondergrondse warmtenet moet veel meer dan gedacht in de toekomst woningen in Nijmegen van warmte gaan voorzien. Berekend is dat niet 50.000, maar 70.000 van de 80.000 woningen in de Waalstad door restwarmte van onder meer afvalverwerker ARN op temperatuur gebracht moeten worden.

21 reacties

 • PeterD

  1 jaar geleden
  De projecten bij Venlo (verwarming van kassen) zijn stilgelegd door de SODM door minimale trillingen in een seismisch actief gebeid (Middenpeelbreuk) waarvan men denkt dat er een verband is met de projecten. De grond heeft daar voorheen echter al veel vaker en harder getrild.  
 • CCC

  1 jaar geleden
  Zo ongefundeerd is dat niet. De eerste trillingen als gevolg van geothermie zijn al vastgesteld in Venlo en als gevolg zijn projecten stilgelegd.
 • CCC

  1 jaar geleden
  Tuurlijk. Dat zou de eerste keer zijn dat meer bureaucratie en verdeling van verantwoordelijkheden iets zou opleveren.
 • Lentenaar

  1 jaar geleden
  Hoewel ik ook mijn twijfels over de techniek heb, vind ik het wel extreem om gelijk te zeggen dat het vergelijkbaar is met Groningen. Om meerdere plaatsen ter wereld wordt het wel succesvol toegepast
 • Lentenaar

  1 jaar geleden
  Dat lijkt mij veel beter, op de huidige manier wordt de consument uitgebuit. 
 1. Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur
  PREMIUM

  Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur

  NIJMEGEN - Het voorjaar was koud en nat en de natuur kwam moeizaam en in slow motion op gang. Maar de eerste bloesems zijn inmiddels uitgebloeid en de tuinen van Nijmegen staan er door de overdadige regenval van de laatste tijd weelderig bij. Vereniging Groei en Bloei (sinds 1876!) selecteerde een aantal paradijsjes. Liefhebbers konden dit weekend struinen door 6 tuinen in Nijmegen en 24 tuinen in de omgeving, van Groesbeek tot Dreumel. De variatie bleek enorm: watertuinen, cottagetuinen, theetuinen en beeldentuinen: alles kwam voorbij. Trotse eigenaren gaven graag uitleg over aanleg en onderhoud.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.