Bijna iedereen is welkom in de daklozenstraat achter de Massinkhal

NIJMEGEN - Het is bijna verwarrend hoe volkomen normaal ze eruit zien: de mannen en enkele vrouwen die in de containers achter de Jan Massinkhal slapen. Keurig geknipt en geschoren en fris gewassen. Ze hadden ook je buurman kunnen zijn.

6 reacties

 • Anoniem

  2 weken geleden
  Vooral op de bank blijven zitten op 17 maart. Dan komt het helemaal niet meer goed met Nederland. Ga stemmen en blijf bij je keuze zonder naar tussentijdse manipulerende tussenpeilingen te luisteren.
 • Ikzegookwat

  2 maanden geleden
  Als jij dan zorgt voor die zelfredzaamheid, dan zorgen die "hobby-isten in de tussentijd ervoor dat die mensen kunnen slapen en eten! Niet iedereen is zo geschoold dat ze bij die mensen drugs of alcoholproblemen op kunnen lossen maar wel menselijk kunnen zijn. Dus niet zo snel oordelen over "hobby-isten". 
 • Sandra

  2 maanden geleden
  Zal jou toch niet deren, want je leeft zeker op een uitkering. Dus belasting betaal je toch al weinig. Maak je maar minder zorgen over de belasting betaler en meer zorgen over hoe jij er in eerste instantie een zou kunnen worden. Dan zou iemand je een betaalde baan moeten geven en ik betwijfel dat je die kan behouden met je persoonlijkheid.
 • Sandra

  2 maanden geleden
  Overdrijf toch niet zo. Een bordje met 200 gram warm eten en een metalen bed in een ruimte van 10 vierkante meter gedeeld met 2 of meer andere onbekenden. Is het minimaal dat een mens zou moeten hebben. Ongeacht de verslaving die ze hebben. Het probleem is helemaal niet degene die help, het probleem is de Overheid. Die met hun 'Toto Loterij' reclames faciliteren dat mensen gokverslavingen krijgen of 'Heineken' die met reclame faciliteert dat mensen een alcohol verslaving krijgen. Als je de daadwerkelijke problemen wilt aankaarten, denk dan toch wat langer na dan 30 seconden.
 • pe arjo

  2 maanden geleden
  Natuurlijk wil je mensen helpen die het moeilijk hebben.Maar het probleem is dat er groepen mensen zijn voor wie het een roeping is om te "helpen"Niet om er voor te zorgen dat een dakloze stopt met alcohol en drugs en een baan krijgt.Nee, het doel is de zwakkere te faciliteren zodat de "helpers" jarenlang met hun "hobby "bezig kunnen zijn.Helpen is te zorgen dat zelfredzaamheid  nummer 1 is?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Michiel en Wendy verrassen agenten met kroketten en taart
  Play

  Michiel en Wendy verrassen agenten met kroketten en taart

 2. Sanna krijgt als eerste haar tweede coronaprik
  Play

  Sanna krijgt als eerste haar tweede coronaprik

Nijmegen e.o.