Een impressie van het nieuwe Carolus op Plein 1944 Nijmegen, met dakterras.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van het nieuwe Carolus op Plein 1944 Nijmegen, met dakterras. © Eric van Beuningen – Croonen architecten

Bioscoop Carolus wordt mogelijk horecareus aan Plein 1944

De Carolus-bioscoop in Nijmegen wordt mogelijk een grote én bijzondere horecazaak. De eigenaar wil het liefst van het hele pand aan Plein 1944 horeca maken, maar een andere optie is dat die alleen op de begane grond komt. Bijzonderheid is dat het een van de eerste horecazaken in Nijmegen zou zijn met een dakterras.

19 reacties

 • KNijmegenaar

  3 jaar geleden
  Een filiaal van Vapiano zal absoluut een aanwinst zijn voor Nijmegen. In Duitsland mag ik er graag komen.
 • KNijmegenaar

  3 jaar geleden
  Geen verkeerd idee, al zullen Thermen Berendonck en De Thermen hier niet meteen op zitten te wachten. Er was trouwens enkele jaren geleden sprake van de komst van een stadssauna bij de Wedren, maar daar hoor je nooit meer iets over.
 • KNijmegenaar

  3 jaar geleden
  Er is op zich niets mis met subsidie, wel als het ook zonder subsidie kan door de participatie van een grote commerciële partij zoals Afas, Ziggo, Philips en in Nijmegen bijv. Rabobank, NXP, Quantore etc. Voor niet commerciële producties hebben we al de keizer Karel Podia, de Lindenberg, Lux enz. En verwerpelijk vind ik het als we indirect via subsidie mee moeten betalen aan reclame voor de naamgever van een pand.
 • KNijmegenaar

  3 jaar geleden
  @Dion: Omdat de meeste raadsleden en wethouders waarschijnlijk zowat geboren zijn op de fiets. Wat wel overigens opmerkelijk is, is dat het in NL maar zelden goed gaat als voetgangers en fietsers een weg moeten delen terwijl dat in Duitsland overwegend wel goed gaat. Daar hebben blijkbaar èn fietsers èn voetgangers meer fatsoen en moet gemotoriseerd verkeer op de rijbaan of motor uitzetten.
 • Dion

  3 jaar geleden
  Je mag op zoveel plaatsen niet fietsen, maar het gebeurt gewoon wel! En B&W doen daar NIETS aan.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.