radboud universiteit
Volledig scherm
PREMIUM
radboud universiteit © anp

'Bisschoppen waren het oneens over ont-katholieken van Radboud Universiteit'

NIJMEGEN - Het was geen unaniem besluit van de bisschoppenconferentie om de Radboud Universiteit en het Radboudumc het predicaat ‘katholiek’ te ontnemen. Dit melden meerdere bronnen tegenover deze krant. 

16 reacties

 • Basilius

  1 maand geleden
  Het predicaat katholiek staat voor een concrete, hiërarchische vorm van godsdienst; paus en bisschoppen zijn de baas. Het is voorstelbaar dat men dat afwijst omdat die vorm onveranderbaar autoritair gedrag voortbrengt dat niet strookt met democratisch en academisch denken plus handelen. Misschien kan men de Radboud Universiteit daarom maar beter Christelijke ('n veel ruimere term dan katholieke) universiteit gaan noemen als men het Evangelie van Jezus Christus toch leidend wil laten zijn voor de omgang van tussen profs, studenten en medewerkers c.q. patiënten.  
 • EvilAdmin

  1 maand geleden
  Heeft U enig idee hoe eng, ondemocratisch, onverdraagzaam en intolerant U nu klinkt? Wat U wil gaat tegen onze vrijheid en democratische grondrechten in. Een klassiek geval van het geneesmiddel wat erger is dan de kwaal. 
 • EvilAdmin

  1 maand geleden
  Atheisme niks, ben het zelf ook, tenzij het gelovigen gaat vervolgen omdat ze ergens in willen geloven. Maar marxisme is ook een geloof en een extreem kwaadaardig dogmatisch geloof wat geen andersdenkenden tolereert. . 
 • EvilAdmin

  1 maand geleden
  Dingen verbieden waar Loetje het niet mee eens is, is dat niet het klassieke geval van het geneesmiddel wat erger is dan de kwaal? Bovendien geloof zit in de mens. Religieus gedraag uit zich in meer manieren dan alleen maar een kerk. Of je nou gelooft in de Bijbel, de Torah, de Koran, Karl Marx, groene mannetjes van Mars, het is om het even. En mensen verbieden waarin ze willen geloven omdat U het beter denkt te weten is vaak nog het ergste geloof van allemaal. 
 • EvilAdmin

  1 maand geleden
  Weet U nog wanneer de laatste brandstapel was? En dan bedoel ik niet die recentelijk van ISIS. Met het anti-wetenschappelijke van de kerk viel het reuze mee. De kerk heeft echt niet het predikaat ontnomen vanwege het onderzoek naar Zwarte Gaten.De brandstapels van radicaal links daarentegen, wat zich meester maakt van onze universiteiten, zijn veel recenter. Vraag maar aan de Russen, Chinezen, Noord-Koreanen, Oost-Europeanen, Cubanen, Venezuelanen hoe leuk dat was. En nog steeds is. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

 2. Dit was de roerige aanloop naar de machtsoverdracht in de VS
  Play

  Dit was de roerige aanloop naar de machtsover­dracht in de VS

Nijmegen e.o.