Volledig scherm
De waarschuwing tegen blauwalg in de Spiegelwaal is niet meer van kracht. © Gerard Verschooten

Blauwalg is weg dus zwemmen in de Spiegelwaal kan weer

NIJMEGEN - Zwemmers kunnen weer een frisse duik nemen in de Spiegelwaal bij Nijmegen. De schadelijke blauwalg, die onlangs werd waargenomen, is weer verdwenen. Daarom heeft de provincie Gelderland het negatieve zwemadvies voor de recreatieplas ingetrokken.

Het negatieve zwemadvies werd 17 juli ingesteld, omdat de blauwalg (een giftige bacterie) zowel in het water als aan de oever was aangetroffen. Bij een recente controle door Rijkswaterstaat is gebleken dat de blauwalg inmiddels weer verdwenen is.

Blauwalg, dat een blauwgroene waas op het water veroorzaakt en groene 'draden’ trekt, groeit sterk als de watertemperatuur stijgt. Bij een dalende temperatuur verdwijnt de bacterie vaak vanzelf weer. Ook vorig jaar gold in de Spiegelwaal tien dagen een negatief zwemadvies vanwege de blauwalg. Wie met de bacterie in contact komt, kan last krijgen van huidirritaties en darmklachten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.