Erik Guillot, eigenaar van de nieuwe Nijmeegse Legowinkel in de Lange Hezelstraat. Naast hem staat een levensgrote Legofiguur van Dirk Nowitzki, een basketbalspeler van de Dallas Maverikcks.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Guillot, eigenaar van de nieuwe Nijmeegse Legowinkel in de Lange Hezelstraat. Naast hem staat een levensgrote Legofiguur van Dirk Nowitzki, een basketbalspeler van de Dallas Maverikcks. © Paul Rapp

Blokkenpiloot ‘redt’ Nijmeegse Lego-fans

NIJMEGEN - Iets met bricks, blokjes? Iets met design? Of met pilot dan? Nee. In geen enkele combinatie leverden deze woorden de pakkende naam op die Erik Guillot (39) zocht voor zijn nieuwe Legowinkel. De brainstormsessie met zijn vriendin zat muurvast, totdat zij er al vertalend en associërend een flauwekulnaam uit flapte die, toen ze helemaal uitgelachen waren, toch precies de goeie bleek: Blokkenpiloot. 

Quote

Leuk dat je dit voor Nijmegen doet, zeggen klanten

Erik Guillot, Eigenaar Blokkenpiloot

Drie weken geleden ging de Legowinkel van Guillot open in de Lange Hezelstraat. ,,Toen ik even zonder werk zat, sloot Intertoys net drie winkels in Nijmegen”, zegt de Nijmegenaar, die eerder muziekmarketeer was. Dat nieuws leidde bij Guillot die vroeger één wens had; ‘het dure Legopiratenschip’, tot een schrikreactie: ,,Waar kun je dan nog Lego kopen in deze stad?”

Nou gewoon, op internet? ,,Die heb ik al vaker gehoord, ja. Mijn familie was ook bezorgd. ‘Een winkel openen in deze tijd. Waar begin je aan?’, vroegen ze. Maar ik heb altijd graag iets voor mezelf willen hebben. Deze Legowinkel is een optelsom van mijn jongensdroom.”

Toen bleek er ook nog een plek beschikbaar in de leukste winkelstraat van Nijmegen; de Lange Hezelstraat, die uitpuilt van de speciaalwinkels. ,,Leuk dat je dit voor Nijmegen doet, zeggen klanten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.