Boa’s sturen actievoerders weg na korte ‘bezetting’ stadhuis Nijmegen; wethouder wil wél praten met FNV

UPDATE & VIDEONIJMEGEN - Boze actievoerders hebben vanmiddag korte tijd de hal van het Nijmeegse stadhuis bezet. Ze eisten dat het minimumloon van gemeentemedewerkers omhoog gaat naar 14 euro. Pas als de wethouder dát toezegt, staakten de demonstranten hun actie, zo was het plan. 

8 reacties

 • Evil Admin

  2 maanden geleden
  Een les marktwerking, lonen zijn datgene waard wat de markt ervoor wil geven. Als werk slecht betaald wordt komt dat omdat het werk van lage waarde is wat iedereen kan doen. Daar ga je geen topsalaris voor geven. Dan kun je als overheid of samenleving wel zeggen wij vinden dat dat X moet zijn, maar als de markt dat teveel vindt gaan er gewoon banen weg. Degenen die overblijven krijgen dan meer loon, degenen die er uitvliegen mogen in de bijstand. Want werkgevers zijn geen Sinterklaas.
 • epco Wiersma

  2 maanden geleden
  En voor de duidelijkheid op mijn vorig berichtje: die loonsverhoging voor mensen die werken, mensen die profiteren van de sociale dienst juist loonsverlaging tot het minima wat mag zodat ze gestimuleerd worden om wel te werken . Uitgezonderd voor diegene die om wat voor echte reden niet kan werken. En voor de profiteuren ook een max aan de sociale dienst tijd
 • epco Wiersma

  2 maanden geleden
  Peter Polen, back to basic zeg je. Kan ik mee leven, terug naar de gulden, geen ziekenfondsverzekering voor minima, net zoals vroeger. Tja, dan lukt 10 euro nog wel hoor. Inflatie gaat sneller omhoog dan lonen , dus 14 is helemaal niet verkeerd. En met 14 wordt de kloof tussen arm en rijk beetje minder want het is ronduit schandalig dat mensen 40 uur per week werken en met rustig uitgaven doen toch te weinig hebben om iets extra's te doen, wat de economie ook weer wat omhoog krikt
 • Anneke Dijk

  2 maanden geleden
  Zijn gemeentemedewerkers soms anders dan gewone medewerkers? Iedereen wil wel 14 euro per uur maar dat moeten ze wel waard zijn anders gaat de zaak failliet.
 • E. Uphoff-kersten

  2 maanden geleden
  €10,= per uur??? Die gemeentemedewerkers komen gewoon in aanmerking voor slachtofferhulp.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Puppy kopen online? Hier moet je op letten
  Play

  Puppy kopen online? Hier moet je op letten

 2. Vrouw onder invloed veroorzaakt ongeluk op afrit A12 bij Duiven
  Play

  Vrouw onder invloed veroor­zaakt ongeluk op afrit A12 bij Duiven

Nijmegen e.o.