Volledig scherm
© Koen van Weel/ANP

Bof-virus ontdekt bij Radboud-student in Nijmegen

NIJMEGEN - Een student van de Radboud Universiteit in Nijmegen is besmet met het bof-virus. De GGD Gelderland Zuid heeft een brief gestuurd naar collega-studenten en docent om hen te waarschuwen voor het besmettingsgevaar. Het is standaardprocedure. Volgens de GGD is de kans klein dat het virus is overgeslagen.

,,De brief is verstuurd aan de studenten waarmee degene met bof college heeft gehad in de besmettelijke periode. Onze contactpersoon van de opleiding vertelde dat zij tot nu toe geen vragen hebben gehad. Er is geen onrust en er zijn geen signalen bij hen bekend dat er andere studenten met bof zijn”, aldus een woordvoerster van de GGD. 

Onvruchtbaarheid

Bij de GGD zijn ook verder geen meldingen binnengekomen van besmettingen met het bof-virus onder studenten. In Nederland krijgen kinderen een vaccin, maar dat kan te zwak zijn om het bof-virus te weerstaan. Daarom treden er soms uitbraken op, vaak bij studenten. Reden is dat die dicht op elkaar leven en elkaar zo makkelijk het virus doorgeven.  

Bij besmetting kan een teelbalontsteking optreden bij mannen. Gebeurt dat, dan kan dit leiden tot onvruchtbaarheid. Symptomen van de bof zijn koorts en een dikke wang door ontsteking van speekselklieren.

Iedereen die vragen heeft over de bof, kan zich wenden tot de GGD. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.