Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Thinkstock

Bollebozenklas heeft bijdrage van ouders nog nodig

uitlegNIJMEGEN - Is het fair om ouders een eigen bijdrage te laten betalen van 500 of zelfs 1.145 euro voor aangepast onderwijs voor hun hoogbegaafde kind? Die kwestie speelt in Nijmegen. Er zijn nu zelfs Kamervragen gesteld.

Wat is er aan de hand?
Ouders van leerlingen in de hoogbegaafdenklassen op basisschool De Hazesprong in Nijmegen zijn boos. Ze vinden de vrijwillige ouderbijdrage van 500 euro voor deze zogenoemde Leonardo- groepen veel te hoog en principieel onjuist. Onderwijskoepel PO-raad keurt extra ouderbijdragen voor hoogbegaafdenonderwijs óók af, schrijven ze aan het schoolbestuur. Het is bovendien oneerlijk, vinden ze, want aan ouders van kinderen in het speciaal onderwijs wordt géén hogere bijdrage gevraagd. Dus waarom wel als je kind toevallig in een hoogbegaafdenklas zit?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.