Bomvol Gelderlander-Prinsentreffen in de Vasim

VideoNIJMEGEN - Het jaarlijkse Prinsentreffen van De Gelderlander in de Vasim in Nijmegen is zaterdagochtend door honderden carnavalisten bezocht. Meer dan honderd prinsen, prinsessen, jeugdprinsen en jeugdprinsessen, uit het gehele verspreidingsgebied van deze krant, kwamen met hun gevolg naar de hal voor de traditionele groepsfoto.

Het was de achttiende keer dat de Gelderlander dit gebeuren organiseerde; inmiddels is het een populair gebruik geworden waar carnavalsverenigingen massaal op af komen.

Enerzijds is het een mooie ontmoeting, een week voordat het carnaval losbarst. Aan de andere kant wil geen enkele prins (m/v) ontbreken op het staatsieportret.

Vak apart

Het maken van de foto, op een tribune in de Vasim, is een vak apart. Direct bij binnenkomst storten de carnavalsvierders zich op het bier, koffie, frisdrank, snoep en koekjes, daarna worden de prinsen met zachte dwang richting tribune gedirigeerd terwijl de honderden overige aanwezigen een stuk achteruit moeten gaan zodat ze de fotograaf niet in de weg zitten. Ondertussen brengt een dweilorkest de stemming er gezellig in. 

Volledig scherm
Het 18de prinsentreffen van De gelderlander in De Vasim in Nijmegen waar heel veel prisnen en prinsessen bij elkaar komenm voor de statiefoto van De Gelderlander. © Theo Peeters
Volledig scherm
De Waalsterretjes treden op tijdens het Prinsentreffen 2019 in de Vasim in Nijmegen. © DG

En vlak voor het moment suprême is er dan nog een optreden van de dansmariekes van de Waalsterretjes - met het gezicht naar de prinsen en prinsessen, met de rug naar het publiek. Zie daarna nog maar eens vijftien seconden stil te blijven staan, op commando van de fotograaf, met al die wapperende fazantenveren op de steken van de prinsen.

Het eindresultaat, inclusief een overzicht wie waar op de foto staat, wordt komende week afgedrukt in De Gelderlander.     

Volledig scherm
Vanaf een hoogwerker krijgen de prinsen tijdens het Prinsentreffen in de Vasim instructies voor de groepsfoto. © DG
Volledig scherm
De bar voor aanvang van het Prinsentreffen. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Dokken voor St. Steven als we willen blijven krupe’

    ‘Dokken voor St. Steven als we willen blijven krupe’

    NIJMEGEN - Het besluit om twee euro entree te vragen voor een bezoek aan de Stevenskerk in Nijmegen, roept uiteenlopende reacties op. De stichting die de kerk beheert, kondigde deze week een proef met entreeheffing aan die op 1 augustus begint. ‘Een kerk is het huis van God en staat open voor iedereen. Daar hoef je niet voor te betalen’, reageert een tegenstander op de website van De Gelderlander. Een ander vindt het jammer, ‘want straks kunnen mensen met (zeer) lage inkomens niet meer in de Stevenskerk terecht, een van de weinige gratis attracties in de stad’.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.