Volledig scherm
Bon Jovi in het Goffertpark. © Gerard Verschooten

Bon Jovi bewijst in Nijmegen dat de band nog lang niet aan het einde van zijn latijn is

NIJMEGEN - Waren het in de jaren tachtig van de vorige eeuw nog tieneridolen met suikerspinkapsels, de wilde haren zijn de bandleden van Bon Jovi tegenwoordig - letterlijk en figuurlijk - wel kwijt. 

Maar de goed geconserveerde vijftigers komen nog altijd met een prima rockshow voor de dag, zo bleek vanavond in het Nijmeegse Goffertpark.

De band uit New Jersey, die draait om de inmiddels 57-jarige Jon Bon Jovi, stond voor de derde keer in de historie op de planken in de Nijmeegse Goffert.

De voorgaande edities (in 1995 en 2006) waren ruimschoots van tevoren uitverkocht, maar daarvan was vanavond geen sprake. Met zo’n 40.000 bezoekers was het echter nog steeds volle bak.

Kensington en Navarone

Quote

Bon Jovi? Ach, dat is een aardig toetje

Bezoeker Lisa

En, eerlijk is eerlijk, die kwamen ten dele ook voor de support acts van Bon Jovi. Met het Nederlandse Kensington, dat op eigen kracht makkelijk het Ziggo Dome in Amsterdam weet uit te verkopen, en Nijmeegs’ trots Navarone is helemaal niets mis.

Sterker nog, er zijn bezoekers die alléén voor die acts komen.

Zo heeft Lisa (17) via Ticketswap een kaartje weten te scoren voor iets meer dan drie tientjes: ,,Geld dat ik alleen al voor Kensington over heb. En sinds de deelname van Navarone aan the Voice of Holland ben ik ook fan van die band. Bon Jovi? Ach, dat is een aardig toetje.”

Nostalgie?

Volledig scherm
Concert Bon Jovi in het Goffertpark met Navarone als opwarmer. © Gerard Verschooten

Natuurlijk, het merendeel van de aanwezigen komt wél voor de Amerikanen. Het publiek - veel vijftigers, met name vrouwen - heeft de hoogtijdagen van Bon Jovi heel bewust meegemaakt. In de jaren tachtig was de band met hits als You Give Love a Bad Name, Livin’ on a Prayer en Bad Medicine een heuse hitmachine.

Nostalgie? Kan zijn. Maar zeker geen vergane glorie, zo bewijzen de heren op het podium. Anders dan bij veel generatiegenoten is er nauwelijks sprake van slijtage.     

Dat heeft ongetwijfeld te maken met de levensstijl van de bandleden te maken: onlangs liet Jon Bon Jovi zich al ontvallen in een interview dat hij de drank en drugs jaren geleden al heeft ingeruild voor vitamineshakes en yoga.

In Nijmegen toont hij zich goedgeluimd en bedankt het publiek dat ze zijn gekomen, ondanks het slechte weer: ,,Het lijkt wel winter in Nijmegen.“

Klassiekers worden als zoete koek geslikt

Met ruim twintig nummers maakt de band er zich ook zeker niet makkelijk vanaf. Toegegeven, niet alle nummers zijn even sterk. Maar de klassiekers gaan er dik dertig jaar na dato nog altijd als zoete koek in.

En als de laatste klanken van afsluiter Livin’ on a Prayer wegebben is niemand die er aan twijfelt: deze band kan over een paar jaar makkelijk voor een vierde keer het Goffertpark vullen.

Bon Jovi is nog lang niet aan het einde van zijn Latijn.     

Volledig scherm
Bon Jovi in het Goffertpark. © Gerard Verschooten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.