Boodschappentest: is ongezond eten écht goedkoper? Zo veel scheelt het

met videoIn tijden van recessie bezuinigen Nederlanders vaak juist op gezond eten en op sporten, bleek deze week uit onderzoek. Een voorbeeld van goedkoop en meestal weinig gezonde maagvullers zijn de vier P’s: pannenkoeken, pizza, patat en pasta. Waarom is ongezond eten zo veel goedkoper? Onze verslaggevers togen naar de supermarkt voor een vergelijkend warenonderzoek.

22 reacties

 • Christa Vogel

  2 maanden geleden
  Okay, 3,50 euro voor een zak frieten, waar twee mensen van kunnen eten. Ik koop voor hetzelfde geld 5 kilo aardappelen, daar kan een groot gezin van eten! Maar de vraag is natuurlijk of je een beetje creatief kunt koken, en dat leren we niet allemaal van huis uit. Dus, Gelderlander, als je mensen echt wilt helpen om met een klein budget gezond te eten, maak er dan een dagelijkse rubriek van: gezond & lekker koken voor weinig geld. Succes!
 • Martin Reekers

  2 maanden geleden
  waarom reageren we eigenlijk nog op dit soort artikelen. ja ik vind het ook, of nee ik niet. leuk, we zijn wel lekker druk bezig zo. Het is makkelijk gezond voedsel goedkoper te maken, aleen de overheid wil dat niet, anders hadden ze dat allang gedaan.
 • henk janse

  2 maanden geleden
  Gezond moet goedkoper worden. Niet andersom. Kom maar op met een maximum aan suiker in voeding/ frisdrank/sapjes. Het kan al lang.
 • H.E.M. Arts

  2 maanden geleden
  Volgens het NIBUD -juli 2022- liggen de minimale dagelijkse kosten van een warme maaltijd per persoon tussen de 0,76 euro en 2,43. Dan kom je volgens dit artikel voor zowel een goedkope als een wat duurdere warme maaltijd tekort zonder ook nog eens rekening houdend met gezond en ongezond. Ik verwacht ook niet, dat je met de budgetrecepten uit het boek "Lekker voor weinig" van het Voedingscentrum met voornoemde bedragen steeds/nog uitkomt.
 • Rosi Weber

  2 maanden geleden
  Ik ben afgehaakt bij de zin: De goedkoopste maaltijden blijken stukken goedkoper.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen