De Nederlandse marechaussee voerde eerder ook al controles uit aan de grens met Duitsland, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nederlandse marechaussee voerde eerder ook al controles uit aan de grens met Duitsland, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. © Hollandse Hoogte / ANP

Boosheid en verwarring om scherpere Duitse coronaregels: Nederlanders overwegen smokkelroutes te nemen

VideoKLEEF/NIJMEGEN - Boosheid en verwarring. Dat oogst het Duitse besluit om vanaf morgen alleen nog Nederlanders met een negatieve coronatest de grens over te laten. Grenspendelaars hebben geen idee waar ze aan toe zijn. Sommigen overwegen een oude truc: smokkelroutes nemen.

55 reacties

 • Pieter Zeeuw

  1 maand geleden
  @richy Daar hebben gewone goed gezonde mensen ook niet om gevraagd en die dragen er ook niet aan bij, daarom kunnen de kwetsbare mensen in vrijwillige lockdown met voorzieningen en kan de rest weer gewoon in vrijheid gaan leven.
 • richy vervuurt

  1 maand geleden
  @Pieter Zeeuw de kwetst baren vragen er niet om om ziek te zijn deze opmerking is zeer kwetst baar voor deze mensen.
 • Frank vd Berg

  1 maand geleden
  Al die vrijheid beperkende maatregelen al meer dan een jaar waar velen ook economisch aan onderdoor gegaan zijn, wat een respectloos kwetsbaar angstig volkje hebben we toch.
 • Onno Wagemans

  1 maand geleden
  Zijn wij Nederlanders echt een gedreven volkje in. Regels omzeilen en de hele boel verkloten. Hoezo respect hebben voor de ander ? maar respect verwachten van de ander.
 • Frank van de Berg

  1 maand geleden
  Heerlijk die rust even geen last van al die centen pikkers die in Duisland voor een paar cent minder willen tanken steun liever de Nederlandsen pomp stations die hebben ook omzet nodig.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Auto rijdt voortuin in en vlucht weg met ander voertuig
  Play

  Auto rijdt voortuin in en vlucht weg met ander voertuig

 2. Relschoppers gooien met stenen, glas en fakkels bij stadion De Vijverberg
  Play

  Relschop­pers gooien met stenen, glas en fakkels bij stadion De Vijverberg

Nijmegen e.o.