Beitske Bouwman leidt een bosbadsessie in het Hunnerpark bij Museum Het Valkhof. Het is een aanvullende activiteit bij de expositie 'Rettet den Wald' over eco-kunst.
Volledig scherm
PREMIUM
Beitske Bouwman leidt een bosbadsessie in het Hunnerpark bij Museum Het Valkhof. Het is een aanvullende activiteit bij de expositie 'Rettet den Wald' over eco-kunst. © Paul Rapp

Bosbaden is de nieuwe trend, ook in de bossen rond Nijmegen: ‘Het geeft kalmte, vrijheid en meer respect voor de natuur’

NIJMEGEN - Oorspronkelijk Japans en in Nederland een opkomend fenomeen: bosbaden, meditatief verblijven in het bos. Het werkt ontspannend, dat is wetenschappelijk bewezen. Ook in de bossen rond Nijmegen kun je tegenwoordig bosbadsessies meemaken.

14 reacties

 • Marleen Verstraeten

  8 maanden geleden
  Ja het is zweefteverij, maar qua oplichting valt het nog reuze mee, een horoskoop kost je 175 euro en dat is net zoveel hete lucht als wat die dame daar staat te doen.. Wij pretenderen een modern land te zijn maar stiekum betalen we grif voor de meest idote kwakzalverij. Waarom? Je kunt toch ook zelf naar het bs gaan, durven we niks meer zonder een groep om ons heen of zijn we zo eenzaam dat we elke groepsvorm aangrijpen met als smoes het gezweefteef eromheen?
 • Ron van Dijk

  8 maanden geleden
  Zoveel negatieve commentaren. Dit zegt meer over al die mensen die per se iets nodig hebben om over te nuilen dan over de bosbadende groepjes die niemand in de weg staan.
 • A Geurts

  8 maanden geleden
  zo zijn er ook plekken waar je door een sloot kunt waden met blote voeten...... en andere beroepsgroepen nawijzen dat ze de natuur niet met rust laten dat doen ze dan ook nog ff.
 • m bruijn

  8 maanden geleden
  De feminisering van de maatschappij leidt tot dit soort fake diensten. De dames ondernemers weten de zwakke plekken bij hun potentiele klanten beter te vinden. Of dit nu een verbetering van de maatschappij is vraag ik me in alle redelijkheid af.
 • Els Weber-van Dreuten

  8 maanden geleden
  Jan, dan hoop ik dat die oude eik in je tuin staat, je mag niet in de nacht in de bossen komen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.