Volledig scherm
Borden waarschuwen in stadsdeel Lindenholt tegen botulisme. © Hai Voeten/De Gelderlander

Botulisme aangetroffen in waterspeelplaats Lindenholt

NIJMEGEN - De waterpartijen in stadsdeel Lindenholt zijn voorlopig taboe voor mens en dier. In het water is botulisme gevonden. In de vijver De Omloop en de plas tussen Hegdambroek en Leuvensbroek is het verboden te zwemmen. Ook is de waterspeelplaats - zeer populair bij mooi weer - tijdelijk gesloten. 

Borden aan alle kanten van de plassen waarschuwen dat ook honden beter niet het water in kunnen gaan. 

Waterdieren kunnen doodgaan aan botulisme. In ondiepe wateren waarvan de temperatuur boven de 20 graden Celsius komt, veroorzaakt een botulisme-bacterie een vergiftiging. Vissen en watervogels worden bij botulisme vaak dood aangetroffen. De kadavers moeten snel worden opgeruimd, omdat zij een bron van besmetting zijn. 

Waterschap Rivierenland verwacht dat bij een daling van de temperatuur het probleem vanzelf verholpen zal zijn. 

Volledig scherm
Borden waarschuwen in stadsdeel Lindenholt tegen botulisme. © Hai Voeten/De Gelderlander
Volledig scherm
Vijverpop - aan de boorden van de met botulisme besmette speelvijver - op de vooravond van de Dag van Lindenholt werd druk bezocht. © Hai Voeten/De Gelderlander
  1. NEC kan tweede periodetitel definitief vergeten na nederlaag bij Excelsior
    LIVE

    NEC kan tweede periodeti­tel definitief vergeten na nederlaag bij Excelsior

    ROTTERDAM – In de voorlaatste wedstrijd van de tweede periode van de eerste divisie moet NEC winnen van Excelsior om aansluiting te houden bij koploper in de periodestand FC Volendam. Het verschil bedraagt twee punten (17 om 19). Cambuur staat tweede met 18 punten, de Nijmegenaren op de derde plaats. Een goed resultaat in Rotterdam is dus van groot belang voor NEC. De wedstrijd (aftrap 20.00 uur) is via het liveblog te volgen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.