Volledig scherm
De bouwplaats aan het Waalfront waar de 75 goedkope huurwoningen komen. © dg

Bouw van eerste supergoedkope flats Waalfront van start

NIJMEGEN - Met het storten van beton heeft wethouder Bert Velthuis deze week het officiële startsein gegeven voor de bouw van 75 sociale huurappartementen aan het Waalfront West nabij de stadsbrug De Oversteek. Het zijn de eerste supergoedkope huurwoningen die aan het Waalfront verrijzen.

De bouw, uitgevoerd door de Klokgroep, is een initiatief van corporatie De Gemeenschap. 38 flatjes zijn straks bedoeld voor jongeren van onder de 23 jaar. De huur van die flatjes wordt maximaal 414 euro per maand. 

In het woongebouw komen enkele centrale ruimtes en voorzieningen voor de bewoners. Zo komt in het hart van het gebouw een centrale wasserette met energiezuinige wasmachines. Daarnaast komt een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Met deze initiatieven denkt de woningbouwstichting de ontmoeting tussen de diverse bewoners te bevorderen. 

Zonnepanelen

Het woongebouw wordt goed geïsoleerd en voorzien van led-verlichting. Op het dak komen zonnepanelen. In plaats van het gebruik van individuele cv-installaties, worden de woningen aangesloten op een centraal warmtenet. Daarnaast wordt hemelwaterafvoer van het riool afgekoppeld. Bij het complex komt een beperkt aantal parkeerplaatsen.

De KlokGroep levert naar verwachting de appartementen in december 2018 op aan De Gemeenschap, een maand kunnen de eerste huurders erin trekken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.