Volledig scherm
Foto: ANP

Bouwexplosie in Nijmegen, 1.000 nieuwe woningen in 2016

NIJMEGEN - Na een stevige dip in de afgelopen jaren wordt in Nijmegen volop gebouwd. De tientallen bouwkranen zijn niet te missen. 2016 lijkt goed voor de oplevering van 1.000 nieuwbouwwoningen. Aan het Waalfront West en in de Waalsprong is de meeste nieuwbouw gerealiseerd.


Ook in Oost, op het voormalige Margrietterein, verrijzen vele huizen. Aan de Genestetlaan in Willemskwartier wordt gewerkt aan 228 appartementen voor eenpersoonshuishoudens.

Centrum
In de binnenstad krijgt het wonen boven winkels een impuls. Ook op industrieterreinen wordt volop gebouwd. Op de Novio Tech Campus verrijst een fabriek. In West is het hotel Nimma vrijwel klaar. Klok Bouw werkt aan een nieuw bedrijfscomplex bij de Oversteek. In het centrum wordt het oude V&D-complex omgebouwd. Warenhuis Topshelf ging hier open. Bij de universiteit is net de tandheelkundekliniek opgeleverd. Het Radboudziekenhuis werkt ook elders aan forse vernieuwingen van klinieken.

Bouwleges
De gemeente ziet de opleving van de bouwactiviteiten terug in de binnenstromende bouwleges die gekoppeld zijn aan de afgifte van bouwvergunningen. Begin dit jaar hield Nijmegen nog rekening met een dramatisch bouwjaar. Er werd een fors nadeel verwacht op de leges, een terugval van mogelijk 8 ton. Vooral door minder bouwactiviteiten na de afronding van de werken in en rond de nevengeul. Halverwege november kan Nijmegen melden dat de inkomsten uit bouwleges fors stijgen. Dat kan tot een plus van 8 ton leiden.

Lees meer over de bouwexplosie in De Gelderlander van woensdag 23 november, editie Nijmegen, of bekijk de e-paper.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.