Volledig scherm
Teleurgestelde NEC-spelers na de wedstrijd tegen MVV. © Joep Leenen

Boze NEC-fans houden uitvaart om slechte resultaten: ‘Onze club is ter ziele gegaan’

NIJMEGEN - Boze supporters van NEC verklaren de Nijmeegse voetbalclub dood. Onder de noemer ‘Uitvaartdienst NEC Nijmegen’ willen de fans de club zondagavond ‘de laatste eer bewijzen’ bij het Goffertstadion, zo is te lezen op Facebook. 

De supporters zijn woedend vanwege de slechte resultaten. De club is bezig aan een dramatische eerste seizoenshelft. Door de nederlaag tegen MVV vrijdagavond is NEC zelfs afgezakt naar het rechterrijtje van de eerste divisie. 

Ter ziele gegaan

De organisatoren van de uitvaartdienst roepen iedereen op om zondagavond om 20.45 uur bij het Goffertstadion te verzamelen. ‘Onze club is ter ziele gegaan, dat doet ons pijn. Wij willen iedereen oproepen, om de laatste eer te komen bewijzen. Of je nu HKN-er bent SV lid of bij welke groep dan ook zit, kom morgen!!!’, schrijven de organisatoren bij het Facebook-evenement. 

De actie wordt ondersteund door de HKN en de East Side. Als laatste groet wordt iedereen die komt gevraagd bloemen mee te nemen. ‘Dan is ons laatste afscheid een bloemenzee. Laten we het ordelijk houden daar is iedereen bij gebaat, hoe emotioneel dit afscheid ook is.’ 

Tegen 18.00 uur hebben zaterdag al 64 mensen aangegeven te komen. Nog eens 154 Facebookgebruikers zijn ‘geïnteresseerd'. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.