Teleurgestelde NEC-spelers na de wedstrijd tegen MVV.
Volledig scherm
Teleurgestelde NEC-spelers na de wedstrijd tegen MVV. © Joep Leenen

Boze NEC-fans houden uitvaart om slechte resultaten: ‘Onze club is ter ziele gegaan’

NIJMEGEN - Boze supporters van NEC verklaren de Nijmeegse voetbalclub dood. Onder de noemer ‘Uitvaartdienst NEC Nijmegen’ willen de fans de club zondagavond ‘de laatste eer bewijzen’ bij het Goffertstadion, zo is te lezen op Facebook. 

De supporters zijn woedend vanwege de slechte resultaten. De club is bezig aan een dramatische eerste seizoenshelft. Door de nederlaag tegen MVV vrijdagavond is NEC zelfs afgezakt naar het rechterrijtje van de eerste divisie. 

Ter ziele gegaan

De organisatoren van de uitvaartdienst roepen iedereen op om zondagavond om 20.45 uur bij het Goffertstadion te verzamelen. ‘Onze club is ter ziele gegaan, dat doet ons pijn. Wij willen iedereen oproepen, om de laatste eer te komen bewijzen. Of je nu HKN-er bent SV lid of bij welke groep dan ook zit, kom morgen!!!’, schrijven de organisatoren bij het Facebook-evenement. 

De actie wordt ondersteund door de HKN en de East Side. Als laatste groet wordt iedereen die komt gevraagd bloemen mee te nemen. ‘Dan is ons laatste afscheid een bloemenzee. Laten we het ordelijk houden daar is iedereen bij gebaat, hoe emotioneel dit afscheid ook is.’ 

Tegen 18.00 uur hebben zaterdag al 64 mensen aangegeven te komen. Nog eens 154 Facebookgebruikers zijn ‘geïnteresseerd'. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.