Wendy Broeren (GGD) en Jan Jacobs (politie) gaan samen op zoek naar daklozen die niet terecht kunnen in de opvangplekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Wendy Broeren (GGD) en Jan Jacobs (politie) gaan samen op zoek naar daklozen die niet terecht kunnen in de opvangplekken. © Paul Rapp

Boze tweet over behandeling daklozen door politie Nijmegen maakt de tongen los, maar het verhaal zit anders

NIJMEGEN - De politie in Nijmegen stuurde vorig weekend een dakloze man weg bij de Molenpoortpassage, de kou in. Met een boete van 100 euro. Een voorbijganger zag het en deelde het op sociale media. Ophef alom, maar het verhaal ligt genuanceerder, zeggen de agenten.

25 reacties

 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  Typerend voor de simplistische kijk van activistjes die denken overal onrecht in te zien maar geen idee hebben van de problematiek. Deze dame zou hard huilend terug naar haar 13m3 (boehoe) rennen als ze een nachtje met de politie mee ging en de andere kant van de zielige daklozen zien.
 • Teun Felet

  2 maanden geleden
  Oom Agent, goed werk, inderdaad verantwoordelijkheid ligt bij ieder mens. De Agent handhaaft Orde !!
 • N Hendriks

  2 maanden geleden
  @Bart Lucassen heb je het artikel überhaupt gelezen? Nee, zo'n boete wordt niet betaald en dat wordt op den duur een of twee nachtjes cel. Dat moment in de cel kan ook weer aangegrepen worden om opnieuw zorg aan te bieden. Het moet toch niet zo zijn dat daklozen overal ongestraft mee weg komen omdat ze de boete niet kunnen betalen?
 • Peter Farla

  2 maanden geleden
  Lekker makkelijk om de politie te betichten van onrecht zonder te weten wat er aan de hand is. Maar zelf hulp bieden en een oplossing aandragen komt niet bij je op. Nee liever afgeven op de Politie, en deze mensen in een verdoem hoekje plaatsen.
 • Tom Hond

  2 maanden geleden
  Em Hond Dakloze moeten een eens keer hun eigen verantwoordelijkeheid nemen en als ze dat niet willen prima maar val anderen daar niet mee lastig.Wel een beetje gehad dat de gemeente dit en dat moet doen.En als je zo begaand bent met die dakloze neem ze zelf in huis.Voorkomen is beter dan genezen zou ik tegen de toekomstige dakloze zeggen die nu plezier hebben met drugs en alchole voor de andere dakloze is het nu een beetje te laat tenzij ze niet willen veranderen dan.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen