De lichtgroene gebieden geven aan welke gebieden volgens wethouder Harriët Tiemens betaald-parkeer-zones moeten worden. De inzetjes tonen hoe bewoners van diverse wijken eerder aankeken tegen invoering van betaald parkeren.
Volledig scherm
PREMIUM
De lichtgroene gebieden geven aan welke gebieden volgens wethouder Harriët Tiemens betaald-parkeer-zones moeten worden. De inzetjes tonen hoe bewoners van diverse wijken eerder aankeken tegen invoering van betaald parkeren. © Marcel Kuster


Betaald parkeren: waarom wijken ‘nee’ zeggen,
maar de wethouder het toch wil uitbreiden


NIJMEGEN - Nijmeegse wijkbewoners zijn vaak tégen betaald parkeren. Toch wil de gemeente dat invoeren in meerdere buurten. ‘Ondemocratisch non-beleid’, vindt een deskundige. 

34 reacties

 • Reur

  3 jaar geleden
  Nationaalsocialisme heeft in de verste verte niks te maken met socialisme. Integendeel.
 • FFF

  3 jaar geleden
  Er is geen parkeer probleem in de genoemde straten, dus stoppen met deze onzin.
 • Reur

  3 jaar geleden
  Let op: Hans van Hooft (SP) loopt straks weer keurig aan het handje van Tiemens als er gestemd moet worden. Want deze wethouder wil altijd haar (on)zin doordrijven. Als een ruime meerderheid van de bevolking iets niet wilt, heb je je ook als wethouder daar bij neer te leggen. Echt GroenLinks: altijd denken dat je het beter weet, de rekening leg je dan maar bij de burger.
 • JdeW

  3 jaar geleden
  U betaalt hondenbelasting onder andere omdat de gemeente veel tijd en geld kwijt is aan het verwijderen van ergernis nr1, nl. hondenpoep uit de openbare ruimte. Daarnaast aanleg en onderhoud van (helaas te weinig gebruikte) hondenpoepveldjes, prullenbakken voor hondenpoepzakjes, etc.
 • Ikzegookwat

  3 jaar geleden
  Ik vind het verhaal nogal onduidelijk over hoe het betaald parkeren eruit gaat zien. Alleen vergunninghouders? Ook parkeermeters? Een parkeervergunning geeft geen garantie op een parkeerplek voor je deur. Als de gemeente dan ook parkeermeters gaat plaatsen voor overige parkeerdersdan heb je zelfs geen garantie op een parkeerplek. Dan dus toch stressen over het vinden van een parkeerplek.?
 1. Is Achterhoekse Forum-Kamerlid Gideon van Meijeren echt zo radicaal? ‘Hij lijkt wel geherprogammeerd’
  PREMIUM
  7

  Is Achterhoek­se Fo­rum-Kamerlid Gideon van Meijeren echt zo radicaal? ‘Hij lijkt wel geherpro­gam­meerd’

  Gideon van Meijeren is in korte tijd vanuit het niets uitgegroeid tot een van de gezichten van Forum voor Democratie. Met extreme uitspraken zorgt hij als Tweede Kamerlid telkens voor ophef. Van de bedachtzame en onopvallende Doetinchemmer die rechten studeerde in Nijmegen, lijkt weinig over. Hoe werd hij zo en gelooft hij zelf wel in zijn complottheorieën? Een profiel.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen