Een impressie van Hart van de Waalsprong, het meest stedelijke gedeelte van Nijmegen-Noord, in vogelvlucht vanaf de Oosterhoutsedijk in noordelijke richting. Meest herkenbare punt nu is de nieuwe sporthal met de bogen (links op de impressie) direct aan de ringweg S100.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van Hart van de Waalsprong, het meest stedelijke gedeelte van Nijmegen-Noord, in vogelvlucht vanaf de Oosterhoutsedijk in noordelijke richting. Meest herkenbare punt nu is de nieuwe sporthal met de bogen (links op de impressie) direct aan de ringweg S100. © Van Wonen


Dit is het gloednieuwe Nijmeegse stadscentrum aan de andere kant van de rivier: ‘Alles wat nodig is om de hoek’

NIJMEGEN - Langzaam maar zeker krijgt Nijmegen een tweede stadscentrum: schuin tegenover het oude, aan de andere kant van de rivier. Met winkels, sporthal, school, gezondheidsplein, appartementen en stadswoningen. De eerste koophuizen zijn inmiddels opgeleverd.

16 reacties

 • HJ jacobs

  4 weken geleden
  ha ha , dukenburg was in het begin ook kaal en beton. de tijd zal het leren, groen pas over 30 jaar.
 • marian maters

  4 weken geleden
  Een echte Nijmeegse gaat niet over de brug wonen, daarnaast is het blok stenen en beton. blij dat ik in het groene Dukenburg woon, groot park voor de deur en na 1 wandeling van 10 minuten in volop in de bossen
 • Ryan Carvalho

  4 weken geleden
  Helaas een gedrocht van een wijk wordt dat. Sluit totaal niet aan op Oosterhout en Nijmegen Oosterhout. Zeer jammer en een gemiste kans om Nijmegen groen en mooi op te zetten. Operatie Steenbreek was ook zo'n mislukking helaas. Allemaal grote koude karakterloze blokken worden daar gebouwd. Mist uitstraling, de ooit zo groene omgeving is daar volledig in steen en beton veranderd.
 • Byron Hendriks

  4 weken geleden
  Zielloze legbatterijen voor mensen. Opeengehoopt wonen, geen tuinen, beton, asfalt, stenen, staal en glas. Triest. Dukenburg heeft nog meer ruimte en is groener dan dit gedrocht.
 • Jo Lit

  1 maand geleden
  Prachtig zeg. Zie er totaal niets moois in. Echt Oostblok kazerne bouw. Als je er doorheen loopt wordt je al depressief. Ja je moet toch ergens wonen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen