Hubert Bruls is deze zaterdag (21 mei) exact tien jaar burgemeester van Nijmegen. Samen met zijn vrouw Ilse blikt hij in zijn eigen achtertuin terug en vooruit.
Volledig scherm
PREMIUM
Hubert Bruls is deze zaterdag (21 mei) exact tien jaar burgemeester van Nijmegen. Samen met zijn vrouw Ilse blikt hij in zijn eigen achtertuin terug en vooruit. © Paul Rapp


Fatshaming raakt Bruls: ‘Zou je eens bij iemand van kleur moeten doen. Dan is het discriminatie en is de wereld te klein’

NIJMEGEN - Wappies, corona, Veiligheidsberaad. Tien jaar geleden kende niemand die begrippen. Maar er is veel veranderd sinds Hubert Bruls burgemeester van Nijmegen werd. De jubilaris blikt terug en vooruit. Over bedreigingen, nuances, eten en zijn eigen talkshowdroom. 

43 reacties

 • Martin De Beer

  1 maand geleden
  @Ceciel, en jij mag wel boomers/ ouderen shamen als het jouw past toch? Pot verwijt de ketel en daar ben jij een schoolvoorbeeld van.
 • bart verplak

  1 maand geleden
  Die man raak je al gauw.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  @Gerry Rutten misschien omdat de criticasters vaak helemaal doorslaan....
 • Gerry Rutten

  1 maand geleden
  Klopt allemaal, maar er staat geen een kritische noot bij de geplaatste reacties. En dat is toch vreemd, want deze heer heeft ook de nodige fouten gemaakt. Alleen positieve reacties worden geplaatst, kritische niet. Wel objectief blijven DG.
 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  Tja, als je niet iemand op inhoud kan pakken dan kijk je naar zijn postuur. Of naar achtergrond (Marcouch). Of naar sekse (Halsema). Steek je hoofd boven het maaiveld uit en de kleingeestige Nederlander staat klaar met de zeis. Bedroevend. Tekenend voor de tijd dat er tegenwoordig op de man wordt gespeeld in plaats van op de bal, vooral als dat in betrekkelijke anonimiteit van social media (ook dit forum) kan gebeuren - want dan durft men wel. Maar het is puur pestgedrag van lafaards.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.