Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock


Hardrijders gespot vanuit de ruimte: gemeente treft maatregelen

NIJMEGEN - Dankzij Google Maps, Flitsmeister en andere navigatiesystemen die we massaal gebruiken, weten gemeenten tegenwoordig dat er in bepaalde straten te hard wordt gereden. Zoals in de Heidevenstraat in Nijmegen. Dankzij de satellieten komt daar nu een drempel.

17 reacties

 • Bert Veenstra

  2 maanden geleden
  George H.W. Koopman Jullie soort automobilisten is er de oorzaak van dat er jaarlijks meer dan 600 doden vallen. De regels zijn er niet voor niks. Of je het nou wel of niet met de snelheidsbeperking eens bent, negeren heeft gevolgen: boete, rijbewijs kwijt of een uitvaart ik zeg het maar zoals het is. Een ga ajb niet lopen janken als je gepakt wordt je weet gewoon dat je dit zit. Ook als je 34 rijdt waar je 30 mag.
 • Nico van Dam

  2 maanden geleden
  Wel raar dat de gemeente actie onderneemt op basis van satellieten, maar niet op basis van waslijsten aan meldingen. Het mooiste is natuurlijk als het straks mogelijk is electronisch in te grijpen in het gaspedaal van de verkeershufter. De weginrichter bepaalt dan de snelheid, en niet de bestuurder.
 • Daisy Flenterie-Dal

  2 maanden geleden
  In de 30 km zones in de Malvert zijn drempels al jaren geen overbodige luxe, maar daar wil de gemeente niet naar luisteren.. Moet dat ook via een satelliet??
 • Willem Tienen

  2 maanden geleden
  Beter op de Molenweg beginnen.
 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  @George H.W. Koopman. Ben ik het niet mee eens. Die snelheidsbeperkingen zijn niet voor niets ooit bedacht. Met 80 of 90 door een 60 of 30 km zone rijden kan gewoon niet. Met 160 of 180 over een snelweg razen evenmin. Als iedereen zich nu eens aan de snelheid zou houden zou het heel wat verkeersslachtoffers per jaar schelen. Laatst reed ik in de vroege ochtend door Oosterbeek. Reed een auto met 90 door een 30 km zone. Het rijbewijs afpakken van dergelijke gasten. We doen maar wat in het verkeer!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen