Hoogleraar Hans Schilderman.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogleraar Hans Schilderman. © Paul Rapp


Het virus bewijst dat we meer sociale wezens zijn dan we dachten: ‘Die sociale afstand klopt niet voor ons’

NIJMEGEN - Wat heeft het virus, los van de fysieke gezondheid, dit jaar met ons gedaan? Dat verschilt per persoon. Eén ding heeft de pandemie zeker duidelijk gemaakt: ,,De behoefte aan sociaal contact is voor mensen wezenlijk’’.

10 reacties

 • moon lover

  2 jaar geleden
  Het vaccin is niet eens getest en als je weet dat er mini robotjes in het vaccin zitten dan zou de Radboud dat liever eens duidelijk aan ons kunnen uitleggen. Wat hebben wij aan een medische universiteit als ze hun mond houden in tijden van een medische crisis? Dus Radboud hoogleraren, wat zijn mini-particles??
 • Evil Admin

  2 jaar geleden
  Aan alle angsthazen die razen en tieren over aso's zonder mondkapje, BESEF DAT SCHIPHOL NOG STEEDS OPEN IS! Als je je afvraagt waarom dat supervirus uit het VK hier kon komen, weet dat Schiphol nog steeds mag vliegen. En waarom? Omdat in tegenstelling tot de horeca en de middenstand die dicht zit Schiphol wel het privé nummer heeft van Mark Rutte. Lobby's bepalen wat open blijft en wat niet, niet onze belangen. De rijken worden rijker, wij armer en krijgen straks de rekening gepresenteerd.
 • Leen

  2 jaar geleden
  Nou, we moeten dus nu weer een artikel lezen waarin een of andere rare vogel met een titel ons wil vertellen hoe het in elkaar steekt allemaal rondom dit virus. Daar zit toch niemand op te wachten nu? Wat is sociaal als veel jeugd en die mafkezen van viruswaanzin gewoon lekker schijt hebben aan alle anderen? Dit is juist voer voor die idioten en daar moeten we eens mee stoppen nu!
 • moon lover

  2 jaar geleden
  En dit heeft helemaal niets met de Great Reset te maken natuurlijk, en die griep is ook niet ineens verdwenen. De dag na de verkiezingsuitslag uit Amerika zijn ineens alle lockdowns afgelopen, hoe toevallig meneer de hoge leraar, dat noem ik nog eens sociaal zijn.
 • Bennie Hill

  2 jaar geleden
  Ik denk nu dat de jeugd de verspreider is van het corona virus. Ouderen en en jeugd eerst inenten, dan zouden de cijfers moeten zakken. Hopelijk wordt het snel beter dit jaar
 1. Vroeger wilde algemeen NEC-directeur Wilco van Schaik tv-presentator worden: ‘Mijn vader was ook een ras-entertainer’
  PREMIUM
  Campergesprekken
  3

  Vroeger wilde algemeen NEC-directeur Wilco van Schaik tv-presenta­tor worden: ‘Mijn vader was ook een ras-entertai­ner’

  In de rubriek Campergesprekken haalt Dirk Lotgerink illustere personen uit de regio uit hun comfortzone om ze te interviewen in zijn oude camper. Algemeen directeur van NEC, Wilco van Schaik, springt als eerste aan boord. Vanaf camping De Weijde Blick in Persingen een open gesprek over angst voor de dood, het leven en innige vriendschap.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.