Edo Draaijer
Volledig scherm
PREMIUM
© Edo Draaijer


Medewerkster zorginstelling met coronakritiek werd
in drie weken een ‘paria die ontslagen moest worden’

NIJMEGEN/ARNHEM - Ze had forse kritiek op het coronabeleid en vaccinaties. Kritiek die ze in heel stevige bewoordingen uitte op haar LinkedIn-account. Maar is de medewerkster van de Nijmeegse ouderenzorginstelling De Waalboog vorig jaar terecht ontslagen? Dat is de vraag die de rechter in hoger beroep moet beantwoorden. De zaak diende woensdag voor de rechtbank in Arnhem.

22 reacties

 • Charles de Wit

  6 maanden geleden
  Leaners, Wegma Iemand in een medische organisatie, met die alle kennis aan haar vingertoppen heeft, die ziet dat vaccinaties werken maar er toch voor kiest om een anti-parasitair middel (wat niet KAN werken tegen virussen) verkiest boven wetenschappelijk bewezen oplossingen is NIET houdbaar op die positie. Dan gaat ze over de grenzen heen, zeker met de vergelijking die ze trekt naar haar collega's. Ik zou zo iemand niet naast me willen, iemand die zegt dat ik oorlogsmisdaden bega. Weg ermee.
 • T Leaners

  6 maanden geleden
  De put gaat steeds meer open. Deze mevr kan wel eens dichter bij de waarheid zitten (op Neurenberg na). Maar ontslag voor VVMU is ernstig. Zegt ook veel over de cultuur binnen de Waalboog. Luisteren of wegwezen: vele zijn haar al voor gegaan.
 • Tjerk Sytsema

  6 maanden geleden
  Zeer ernstig dat deze mevrouw als kennismedewerker alle kennis over corona, vaccinaties e.d. ontkent en het paardenontwormingsmiddel als enige juiste ziet. Ongelooflijk.
 • Mattie Veld

  6 maanden geleden
  Wat neen waardeloze verdediging, eerst beschuldigen en dan de collega's bestempelen als slachtoffer. In mijn ogen terecht ontslag want dit komt nooit meer goed.
 • Marco Wegma

  6 maanden geleden
  Charles: een rechter hoeft niet slim te zijn die moet de wet naleven. Dus ze is ten onrechte in deze situatie terecht gekomen en zal dus winnen. Zo simpel is het. En we komen gelukkig steeds meer mensen die inzien dat wat er nu gebeurt volledige onzin is. En zo net voor de gemeente raad verkiezingen mag alles weer . En als die geweest zijn dan zien ze in 1 x een nieuwe variant en mag er niks meer. Want ja die boosters moeten doorgaan. Of het helpt of niet

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.