De 10-jarige Merel spreekt haar wens in.
Volledig scherm
De 10-jarige Merel spreekt haar wens in. © Joop Verstraaten


Vele lieve wensen voor bewoners en personeel van verzorgingshuizen in Berg en Dal

BERG EN DAL – De bewoners en werknemers van verzorgingshuizen in de gemeente Berg en Dal worden binnenkort verrast met tientallen videoboodschappen. Met deze berichtjes willen voorbijgangers hen een hart onder de riem steken.  

Initiatiefnemers van de actie zijn Henk en Carolien Peters–van Duijnhoven en Sonja van Duijnhoven. Samen met  cameraman Peter Hendriks namen ze op verschillende plekken in de gemeente videoboodschappen op. Het motto was ‘Maak een video boodschap voor een ander’. 

Alle lof

Om 12.00 uur startten ze bij de Albert Heijn aan de Heerbaan in Millingen, waar zo’n elf klanten een boodschap wilden uitbrengen. Een van hen was Angela Sanders. Haar moeder woont in een aanleunwoning bij het Gasthuis. ,,Gelukkig mag ik af en toe naar mijn moeder toe voor de boodschappen en om de was op te halen. Alle lof voor het personeel van het Gasthuis. Gewoon top”,  laat zij aan de luisteraars weten. De volgende, Anja de Boer wenste iedereen veel sterkte toe en vooral de bewoners van het Gasthuis. 

Gert-Jan Bruisten uit Bergharen deed deze zaterdag boodschappen voor een van zijn dochters. Allebei werken ze in de zorg: de één in het Gasthuis en de ander in Beuningen. ,,Ik bel ze elke dag op om te vragen hoe het gaat. De zorg is al jarenlang onderschat en hopelijk komen ze er nu achter hoe belangrijk ze zijn. Overigens wens ik iedereen sterkte toe en hoop dat het coronavirus zo voorbij is.” 

Tientallen wensen

Bij Plus Nico de Witt in Beek, waar de camera van 14.00 tot 15.00 uur stond, wilden enkele tientallen mensen wel hun wens kwijt. Zoals de 10-jarige Merel Dijkstra uit Nijmegen die met haar moeder boodschappen ging doen. Ze ging voor de microfoon staan alsof ze het dagelijks deed. ,,Lieve mensen blijf gezond en blijf vooral thuis”, was haar boodschap. 

Binnenkort worden al deze wensen uitgezonden op TV Berg en Dal.

Gert-Jan Bruisten voor de camera.
Volledig scherm
Gert-Jan Bruisten voor de camera. © Joop Verstraaten

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.