Politie-agenten bekeuren een automobilist aan de Waalkade. Hij bleek zonder rijbewijs te rijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie-agenten bekeuren een automobilist aan de Waalkade. Hij bleek zonder rijbewijs te rijden. © Paul Rapp


Wheelen en dealen aan de Waal: grijpen criminelen de macht op Nijmeegse kade?

NIJMEGEN - Rotzooi, intimidatie en openlijke drugsdeals. Omwonenden van de Nijmeegse Waalkade zijn de overlast  spuugzat. Ze schetsen het beeld van een buurt waarin criminaliteit vrij spel heeft.

44 reacties

 • Criticaster

  12 maanden geleden
  "Kun je even een zakje voor me meenemen als je toch daar bent , tref ik je dadelijk aan de kade geef ik je het geld terug "" Ja is geen probleem man , ik zie je zo"tot zover het "dealen" mensen zien een uitwisseling en maken er gelijk drugsdealen van.we wonen in Nederland waar wiet legaal is en net zo voorhanden is als een softijsje.
 • Oost

  12 maanden geleden
  Aan mijn vorige reactie wil ik nog toevoegen dat er meer gekeken dient te worden welke horeca in welke straat mag ondernemen. Zeker als je op voorhand weet dat de straat al verzadigd is van rare stereotyperende combinaties. 
 • Oost

  12 maanden geleden
  Eens, er zou beter gekeken moeten worden naar de frequentie van het aantal dönertenten en andere vergelijkbare horeca in dezelfde omgeving. Zeker in bepaalde straten is het zo overduidelijk. Alleen ja centraliseer je het kan je het makkelijker monitoren natuurlijk, keuzes...
 • Oost

  12 maanden geleden
  Dit probleem heerst niet alleen bij de kade maar op alle locaties met uitzicht over de Waal. Je zou het probleem kunnen oplossen door een relatief goedkoop ophaalpaaltje te plaatsen waardoor alleen bevoegden, OV en bewoners er kunnen komen met de auto. Hierbij wel lettend op een veilige pas op naam (tegen fraude). Dikke auto's weer je dan en de scooters horen vaak bij deze auto's, soms ook niet maar zo weiger je de grootste overlastgever en kunt u rustig slapen. 
 • ARRA

  12 maanden geleden
  Van een Arnhemmer gehoord, dat er aan en in de omgeving van de Rijnkade goed verdiend wordt en is aan drugs. De verdere vergelijking die me verteld werd tussen Waal- en Rijnkade kan ik maar beter weglaten. Ik heb nl. zelf geen cijfers die deze vergelijking kunnen onderbouwen.  

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Reeën steken de weg over en overleven het niet
  Play

  Reeën steken de weg over en overleven het niet

 2. Door het oog van de naald: fietser overleeft botsing met trein
  Play

  Door het oog van de naald: fietser overleeft botsing met trein

Nijmegen e.o.