Bij een bedrijf aan de Rouwenboschweg in Nijmegen heeft woensdagochtend een grote brand gewoed.
Volledig scherm
Bij een bedrijf aan de Rouwenboschweg in Nijmegen heeft woensdagochtend een grote brand gewoed. © Roland Heitink/ Persbureau Heitink

Brand autobedrijf Westkanaaldijk Nijmegen op zes plekken aangestoken

NIJMEGEN - De brand die vanochtend vroeg woedde bij een autobedrijf op de Nijmeegse Westkanaal-dijk, is vermoedelijk op zes plekken aangestoken. Dat zegt een woordvoerder van de politie.

De hulpdiensten ontdekten zes brandhaarden op het terrein: vijf buiten, één binnen in een loods. De brand ontstond iets na vijf uur vanochtend en was om negen uur volledig onder controle. Op het terrein, dat aandoet als een niemandsland, stonden tientallen tweedehands auto's gestald. Veel daarvan zijn volledig in vlammen opgegaan. Ook een deel van de loods is beschadigd.

Het is vooralsnog niet duidelijk wie de eigenaar van het terrein is. De Hogelandsweg - de toegangsweg naar het terrein - is voor politieonderzoek afgesloten. Woensdagmiddag volgt sporenonderzoek door de technische recherche, zo laat een woordvoerster van de politie weten.

Geen aanwijzingen voor drugs

Het getroffen terrein ligt direct naast Korendal Trucks, waar vorig jaar december een grote brand uitbrak. Daar troffen agenten na de brand drugsafval en een hennepkwekerij aan. Een woordvoerder van de politie laat weten dat vooralsnog geen aanwijzingen zijn dat daarvan ditmaal ook sprake is. 

De politie is inmiddels met een groot onderzoek begonnen, zo laat hij weten: ,,We hebben al een aantal getuigen gesproken. Bedrijven in de buurt met camerabewaking roepen we op om met ons in contact te komen: dat kan misschien aanknopingspunten bieden.”

Vorig jaar waren er in kort tijdsbestek veel branden op het industrieterrein in Nijmegen-West. Ondernemers waren toen bang dat een pyromaan actief was in het gebied en schakelde particuliere beveiliging in. In 2019 was het vooralsnog rustig. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.