Volledig scherm
Nijmegenaren discussiëren op Twitter of de knal van een straaljager of brand kwam. © Roland Heitink/ AP

Brand of straaljager? Nijmegen opgeschrikt door geheimzinnige knal

NIJMEGEN - In Nijmegen is woensdagavond rond 22.30 uur een harde knal gehoord. Onder meer in de wijken Willemskwartier en Nijmegen-Oost schrokken mensen hevig van een 'vreemd explosiegeluid'.

Volgens vliegbasis Volkel kan het onmogelijk een straaljager geweest zijn die door de geluidsbarrière heenvloog. „Hier vliegen alleen F16's van Volkel en Leeuwarden. We hebben de tapes nagekeken. Geen enkele vlucht is maar in de buurt geweest van de snelheid waarmee je door de geluidsbarrière vliegt”, aldus een woordvoerster.

Brand
Op hetzelfde moment woedde ook een hevige brand op een autosloperij vlakbij het Maas-Waalkanaal aan de Hogelandseweg in Nijmegen. Daarbij waren ook luide knallen te horen, waarschijnlijk van autobanden die ontploften. „Misschien dat de wind zo stond dat de knallen nog ver in Nijmegen te horen waren. Anders weet ik het ook niet”, zegt de woordvoerster van Volkel.

Reacties
Bij de gemeente heeft niemand melding gemaakt van de knal. „Daarom gaan we ook niet uitzoeken waar die vandaan komt”, zegt de gemeentelijk woordvoerder. Op Twitter waren des te meer reacties. Sommige twitteraars brachten het geluid in verband met een straaljager. Anderen dachten dat kort voor de explosie een vliegtuig laag over vloog en dreigde neer te storten.

Weet u meer over het geheimzinnige geluid? Stuur een mail naar de redactie

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.