Brandweer trekt brandende elektrische fiets naar buiten voordat groot woonpand vlam kan vatten

VIDEO | updateNIJMEGEN - Gelukkig was de brandweer er zaterdagavond kort voor middernacht snel bij. In de berging op de begane grond van een woning aan de Koolemans Beynenstraat in Nijmegen was een elektrische fiets in brand gevlogen.

8 reacties

 • Marjolijn Dehue

  4 maanden geleden
  Toenemend probleem. De accu's worden ouder, de gebruikers ook. Niet alleen fietsen maar ook auto's, scooters en scootmobielen. Ondergrondse parkeergarages en inpandige bergingen van veel VvE's zijn niet berekend op ontbrandende accu's. Het opladen in algemene ruimten wordt ook vaak gerealiseerd met een houtje touwtje oplossing omdat er geen 220v aanwezig is. Verzekeraars zijn hier niet blij mee. Het complex zal maar afbranden met persoonlijk en materieel leed als gevolg.
 • Anton Rombouts

  4 maanden geleden
  @ Els Weber-van Dreuten Op zich een goede tip! Het punt is alleen, dat wij als 75-plussers,de accu dan van de fiets moeten halen, de trap naar boven nemen ....op zich geen probleem, maar toch wel lastig op onze leeftijd...ons werd gezegd, dat de accu's van Bosch bij oververhitting, maar ook extreme kou, vanzelf stoppen....
 • joan sas

  4 maanden geleden
  In ons wooncomplex mag je fiets-accu's niet opladen in de inpandige P-garage of je [fiets]berging in de kelder. Je moet de accu of de fiets meenemen in je woning.
 • frank jansen

  4 maanden geleden
  De kenners hebben elkaar weer gevonden! Zucht...
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Al die accu's zijn levensgevaarlijk, bij brand kan men ze alleen maar onderdompelen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.