Het ontwerp van station Heyendaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ontwerp van station Heyendaal. © Gemeente Nijmegen

Bredere entree en meer groen: zo komt station Heyendaal eruit te zien

NIJMEGEN - Meer groen, een betere entree, bredere perrons en een nieuwe brug: het voorlopige ontwerp van station Heyendaal is klaar. Het Nijmeegse station ondergaat de komende jaren een metamorfose en krijgt er zo’n 120 stallingsplekken voor fietsen bij. 

10 reacties

 • Martin De Beer

  1 week geleden
  Bij elk plan van gemeente Nijmegen hoor ik meer groen maar de realiteit is anders.
 • A.M. Berben

  1 week geleden
  @ Leon Graaf: De enige lieden die zo nodig deze spoorlijn willen reactiveren zijn politici, want die willen de wereld iets nalaten. Toen de Rheinische Post 3 jaar geleden de jeugd ondervroeg in Kleef, wilde die slechts een nachtverbinding per bus zodat ze in de weekends nog laat vanuit Nijmegen naar huis zouden kunnen komen, en zelfs daar is niet naar geluisterd! En ja de verbinding tussen Düsseldorf en Kleef is antiek te noemen waardoor er steeds uitval ontstaat, dus is aanpassing echt nodig.
 • Leon Graaf

  1 week geleden
  @B.E.J Merts, Duitsland gaat anders wel flink investeren om een volwaardige verbinding te maken tussen Dusseldorf en Kleve (zie plannen tot 2040). Het zou echt een gebrek aan visie zijn als het Nederlandse spoornetwerk er niet op aan gaat sluiten. Het past juist in de Europese gedachte om hier in te investeren. De reisbewegingen tussen Duitsland en regio Nijmegen zullen in de toekomst niet minder worden.
 • B.E.J. Merts

  1 week geleden
  Reactiveren spoorlijn naar Kleef? Is geen sprake van omdat er geen europese subsidie voor komt( is geen nieuw traject ) en bovendien zijn er prioriteiten in Nederland zelf, zoals de Maaslijn bijvoorbeeld om dicht bij huis te blijven. Dat wordt dus de bus naar Kleef (net als Aalten Bocholt) of met de trein naar Arnhem Centraal.
 • Leon Graaf

  1 week geleden
  Het ziet er goedkoop uit met die grijze tegels. Terug naar de tekentafel.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.