Britse vliegtuigbom geruimd in Lent

videoLENT - De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft maandagmiddag in Lent een Britse vliegtuigbom laten exploderen.

De bom werd maandagochtend voorzien van springladingen. Stipt om 12.00 uur werd het explosief onschadelijk gemaakt op een bouwterrein bij Fort Beneden Lent. Daarbij was slechts een bescheiden knal te horen, omdat de bom lag ingegraven onder honderden kubieke meters zand.

De 500-ponder werd op 30 april gevonden aan het Zandsepad in Lent, bij het bouwrijp maken van nieuwbouwwijk Vossenpels-Noord.

Volledig scherm
De 500-ponder werd voorzien van springladingen. © Pim Lammerinks
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Arno Cup joeg met een kettingslot krakers uit zijn pand:  ‘De politie had die gasten eruit moeten werken’
    PREMIUM
    VIDEO

    Arno Cup joeg met een ketting­slot krakers uit zijn pand: ‘De politie had die gasten eruit moeten werken’

    NIJMEGEN - ,,Spullen pakken, wegwezen! D’r uit hier zeg ik! En haal die joint uit je mond ja!’’ Zo begint het filmpje dat gisteren op videosite Dumpert is geplaatst en al meer dan 370.000 kijkers heeft getrokken. Te zien is hoe eigenaar Arno Cup op maandag 17 december wordt geconfronteerd met krakers die zijn pand, de oude Bulters-garage aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen, zijn binnengedrongen. Vol frustratie en met een kettingslot in de hand probeert hij terug te vorderen wat van hem is.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.