Volledig scherm
Enzo Kuworge stoot 203 kilo tijdens de finale van het gewichtheffen tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Burnos Aires. © NOC*NSF

Brons voor Nijmeegse gewichtheffer Enzo Kuworge (17)

BUENOS AIRES - Gewichtheffer Enzo Kuworge heeft zaterdag brons gewonnen op de Olympische Jeugdspelen. De 17-jarige gewichtheffer uit Nijmegen kwam in de eindstrijd tot 365 kilogram (totaal trekken en stoten). 

Het goud in Buenos Aires (Argentinië) ging naar Alireza Yousefi uit Iran. Yousefi stootte in de finale 218 kilo. In totaal kwam hij tot 380 kilogram. 

Kuworge geldt als groot talent. Hij trok 162 kg en stootte 203 kg. De Nijmegenaar deed nog een poging om 210 kg te stoten, maar dat lukte niet. ,,Ik ben wel tevreden over het resultaat”, reageerde hij. ,,Ik ben wel een heel klein beetje teleurgesteld over die 210. Maar ik heb alles gegeven en brons is het resultaat. Soms moet je kijken wat erin zit, en dit is het maximale.”

Volledig scherm
De Nijmeegse gewichtheffer Enzo Kuworge heeft brons gewonnen tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. © NOC*NSF
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.