Volledig scherm
De familie Bruls brengt hun stem uit © Bert Beelen

Bruls en Bruls stemmen op Bruls

NIJMEGEN  - Voor het eerst mocht ze stemmen. En Claire Bruls (18), de oudste dochter van burgemeester Bruls, twijfelde geen moment. Haar stem gaat naar haar moeder Ilse Bruls. Zij staat op de CDA-kandidatenlijst voor de Provinciale Staten van Gelderland, op plek 14. 

Ilse Bruls kreeg niet alleen de stem van haar dochter, maar ook van haar man. ,,Het zal niemand verbazen op welke partij ik heb gestemd, maar dit jaar was de keuze voor de kandidaat wel heel makkelijk. Ik heb op de liefste vrouw die ik ken gestemd, mijn vrouw”, vertelt burgemeester Bruls in het stembureau in Brakkenstein, in gezelschap van zijn vrouw en dochter.

Ilse Bruls heeft dit jaar ook een makkelijke stemkeuze.  ,,Ik heb ook op de liefste vrouw gestemd die mijn man kent. Ik keek vanochtend in de spiegel en ik wist het meteen", zegt ze lachend.

Bruls: ,,Ik zei tegen mijn gezin: ‘We gaan samen stemmen.’ Het is een voorrecht dat we vrije verkiezingen hebben.” Hij kijkt nu al uit naar de volgende verkiezingen. ,,Ik hoop dat mijn dochter nog lang en gelukkig leeft en altijd kan stemmen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.