Hubert Bruls (links) en Ahmed Marcouch (tweede van rechts) op archiefbeeld.
Volledig scherm
Hubert Bruls (links) en Ahmed Marcouch (tweede van rechts) op archiefbeeld. © Paul Rapp

Bruls en Marcouch: Staatswiet jaagt de boeven niet weg

NIJMEGEN /ARNHEM - De staatswiet zet criminelen niet buitenspel. ,,Wie dat denkt, is super naïef”, zegt burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. ,,Criminelen stappen nu heus niet over op kauwgomballen. In Nederland wordt vooral voor de export geteeld. Slechts een gering deel belandt in de coffeeshops.” 

34 reacties

 • Rick

  3 jaar geleden
  Is heel goed om de staatskas nog beter te vullen. De rest is echt bijzaak voor de politiek. En maar weer er om heen draaien.
 • pe arjo

  3 jaar geleden
  Snappen ze nog niet dat het falende handhavingsbeleid alleen maar bevestigd wat we allemaal weten.Criminelen voelen zich prima thuis in dit land.Bijna geen straffen,hooguit een gesprekje of taakstrafje.Links ziet politie en politieoptreden als iets "rechts"dus willen ze daar niks mee te maken hebben.De werkende  burger is moedeloos en wordt apathisch door dit beleid.De prijs van legale wiet moet gewoon kunnen concurreren met illegale wiet.Maar dat vind de belastingdienst weer niet leuk.
 • tgm beuningen

  3 jaar geleden
  Bruls wekt soms de indruk zich extra verbonden te voelen met culturen waar dochters bij voorkeur binnen blijven en slechts onder begeleiding (en goed gekleed) de straat op gaan. Dus of dat de beste raadgever is aangaande de opvoeding van dochters....
 • tgm beuningen

  3 jaar geleden
  En dat die ietwat wrede aanpak succesvol zou zijn kun je ook met feiten staven? Maw, daar waar dat al gedaan wordt zijn geen drugs gerelateerde problemen?
 • PietjeBel

  3 jaar geleden
  Veel gebruikers van welke middelen ook kunnen zich niet voorstellen dat er ook nog mensen bestaan die geen drank of drugs gebruiken en desondanks kunnen ontspannen, genieten en plezier maken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.