Hubert Bruls bij het Goffertstadion, vlak voor aanvang van de wedstrijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Hubert Bruls bij het Goffertstadion, vlak voor aanvang van de wedstrijd. © Paul Rapp

Bruls en NEC in de clinch: ‘Inhoudelijk terecht, maar felle toon werkt averechts’

NIJMEGEN - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls oordeelde woensdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering ongekend hard over de Nijmeegse voetbalclub NEC. Na een ‘stevig en constructief gesprek’ op donderdagavond lijken burgemeester en club inmiddels weer dichter tot elkaar te zijn gekomen. Dat was nodig, want de straffe taal van Bruls had de verhoudingen op scherp gezet. Was de kritiek van Bruls terecht?

33 reacties

 • Co Jansen

  1 jaar geleden
  Nu krijgt Bruls nog de schuld moet niet gekker worden
 • Marleen Verstraeten

  1 jaar geleden
  Blij dat hij niet buigt voor de commerciële druk door NEC, maar gewoon zegt waar het op staat. Goed zo, burgermeester! Een man met ruggegraat, dat ontbreekt bij anderen helaas te vaak.
 • Louis Jansen

  1 jaar geleden
  De Gelderlander kopt in met: "Inhoudelijk terecht, maar felle toon werkt averechts". Ik kop in: "Inhoudelijk terecht en goede toon gezet"
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  @Tony dat "killen" doen die zogenaamde supporters toch helemaal zelf!
 • Cor Hafner

  1 jaar geleden
  Het is de toon die de muiziek, maar dat heeft de heer Bruls niet helemaal begrepen. Hij maakt NEC verwijten Dat de club te soft optreed, iedereen mag dat verwijt maken alleen de heer Bruls niet, door zijn soft optreden is het in Nijmegen een grote puinhoop, het Waalstrand, de Waalkade, het Joris Ivens plein en zo kan ik nog wel even doorgaan, dus heer Bruls begin nu eens je eigen zooitje op telossen voor dat je andere verwijten maakt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen