Nijmegens burgemeester Hubert Bruls patrouilleert door zijn stad op de dag van de verboden coronademonstratie van Nederland in Verzet eind november. Diezelfde dag moesten hij en zijn gezin tijdelijk hun huis verlaten, op advies van de politie.
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegens burgemeester Hubert Bruls patrouilleert door zijn stad op de dag van de verboden coronademonstratie van Nederland in Verzet eind november. Diezelfde dag moesten hij en zijn gezin tijdelijk hun huis verlaten, op advies van de politie. © Nijmegen

Bruls ernstig bedreigd in coronatijd: gezin van burgemeester moest eigen huis ontvluchten

NIJMEGEN - Hubert Bruls is in coronatijd ernstig bedreigd. Dat nam zulke heftige vormen aan dat de burgemeester van Nijmegen met zijn gezin zelfs tijdelijk zijn huis moest ontvluchten. 

19 reacties

 • Charles de Wit

  1 maand geleden
  reekers, Niet nagedacht over oorzaak en gevolg? Natuurlijk niet, want dat heb je nog nooit gedaan. Dan zal ik het nog eens uitleggen; -aanwijzingen dat ze Bruls en familie iets aan willen doen -Bruls en familie in veiligheid gebracht, extra politie inzet -lafbekken snappen dat het geen zin heeft en geven op -alles blijft dus rustig. Haal je het eerste idiote gedrag weg, was de rest niet nodig geweest.
 • Martin Reekers

  1 maand geleden
  Uiteindelijk liep de bedreiging met een sisser af, en kon het gezin aan het eind van de dag weer terug naar huis. Zij waren door de politie geadviseerd weg te gaan, omdat er volgens hen concrete aanwijzingen waren dat een aantal corona demonstranten langs het huis van Bruls zouden gaan. Er is uiteindelijk door aanwezigheid van een grote politiemacht helemaal geen demonstratie geweest in Nijmegen, en dus ook geen bedreiging maar slechts een voorzorg beslissing van de politie.
 • Byron Hendriks

  1 maand geleden
  Triest dat ook hier de beledigingen en bedreigingen aan Bruls worden goedgepraat. Het gebrek aan beschaving en de schaamteloze domheid waarmee dat gebeurt verbaast me keer op keer. Deze reaguurders zetten zich voor iedereen die wel een greintje fatsoen heeft voor schut. Iedereen mag het overal mee oneens zijn en het debat mag stevig gevoerd worden, maar bedreigingen en op de persoon spelen zet je je mee buitenspel.
 • Theo Cools

  1 maand geleden
  Als hij gewild had was hij allang naar Den Haag vertrokken. Te triest voor woorden dat een stelletje door Baudet en Engel opgehitste sneuneuzen naar zijn huis wilde trekken. Opvallend ook dat de anti Bruls types in hun kritiek nooit verder komen dan zijn gewicht of een andere losse pols schreeuw. Nooit een inhoudelijke reactie gezien.
 • Charles de Wit

  1 maand geleden
  Zeeuw Je hebt het verschillende keren gehad over "de parallelle samenleving", die dus dit soort acties uitvoert, en hoe goed ze wel niet bezig waren. Daarmee heb je dus al aangegeven dat je het goed vindt wat ze doen. Dat je nu terug probeert te krabbelen met een "goede mensen aan beide zijden" verhaaltje, maakt het niet minder waar wat je hier geschreven hebt. Ik vul niet in, ik vul aan en schijn een licht op de hypocrisie. Maar dat vinden jullie niet leuk.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.