Hubert Bruls.
Volledig scherm
PREMIUM
Hubert Bruls. © ANP

Bruls over Duitse lockdown: ‘Nederland kan nu niet achterblijven’

NIJMEGEN - Nederland kan niet achterblijven nu Duitsland tot een harde lockdown heeft besloten. Die lockdown gaat komende woensdag in. ,,Het contrast wordt anders te groot', zegt Hubert Bruls, de voorzitter van het Veiligheidsberaad. ,,We moeten ons beleid afstemmen op Duitsland.”

68 reacties

 • Tielenaar

  2 jaar geleden
  Wat in andere landen aantoonbaar niet heeft gewerkt en nu gewoon weer keer doen is een sterk argument om hier ook te doen een onderbouwing waar geen speld tussen te krijgen is.
 • de heer Jan Zomers (68)

  2 jaar geleden
  De heer Hubert Bruls waait met alle winden mee - in oktober zei hij dat hij tegen mondkapjes is.
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  Dat we nu net als Duitsland in een strengere lockdown gaan is helaas noodzakelijk, maar we hadden natuurlijk al veel eerder het Duitse voorbeeld moeten volgen zoals het invoeren van een mondkapjesplicht in maart en een veel ruimhartiger en breder steunpakket voor de (kleinere) ondernemers. Daarnaast had gewoon in Europees verband het (verre) reizen in de zomer aan banden moeten worden gelegd evenals in Nederland de introductie en uitpuilende studentenkroegen alsook de bruiloften met teveel mensen. Dat had al een hoop gescheeld.
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  Hoezo niet geholpen? Weet jij dan hoeveel besmettingen er zijn voorkomen doordat er mondkapjes gedragen werd? Het is een zwart op wit vaststaand feit na degelijk onderzoek, oa. in de kreis Jena, waar als eerste mondkapjesplicht werd ingevoerd, dat het wel heeft geholpen en helpt. De huidige besmettingsgolf in Duitsland is niet te wijten aan het mondkapjes beleid en was vrijwel zeker vele malen erger geweest als er helemaal geen mondkapjes gedragen werden. Alleen inzetten op vaccinatie betekent nog tig doden en zieken voordat we een vaccinatiegraad van meer dan 80-90% hebben. Niet mijn keuze.
 • Alert

  2 jaar geleden
  Bruls, je kan ook gewoon de grens sluiten. Gewoon even doordenken!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen