Hubert Bruls staat vierkant achter de noodopvang voor Afghanen in Heumensoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Hubert Bruls staat vierkant achter de noodopvang voor Afghanen in Heumensoord. © ANP

Bruls over noodopvang Afghanen in Heumensoord: ‘Hier sta ik achter, tot mijn laatste snik’

NIJMEGEN - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls heeft geen moment getwijfeld over het opnieuw opvangen van een grote groep vluchtelingen in een tentenkamp op Heumensoord. Maar dat er geen andere plek voor hen is, noemt hij ‘beschamend’.

30 reacties

 • Antoinette De de Jong

  2 jaar geleden
  Ik gun de Afghaanse mensen opvang maar waarom weer Nijmegen. Woningnood is immens. 10 tot 15 jaar op de wachtlijst voor een huurwoning. Waar worden deze mensen straks definitief gehuisvest? Zullen we dan iedereen een eerlijke behandeling geven, geen voorrang voor asielzoekers gewoon op de wachtlijst zoals iedere Nijmegenaar die vaak al generaties belastingen betalen aan de gemeente en steeds vaker te kort wordt gedaan door de gemeente Nijmegen. Dus burgemeester Bruls kom ook op voor hen!!
 • A. Diepeveen

  2 jaar geleden
  Geweldig zo een burgemeester! De Nijmegenaren zullen vast apetrots op hem zijn. Ik hoop dat hij zijn bewoners niet teleurstelt bij de eerste problemen ..........
 • Maso Sanne

  2 jaar geleden
  Zou Bruls er ook een in zijn huis warm welkom heten. Kinderen van Bruls zullen niet op wachtlijst staan, papa regelt of koopt wel een huis. Man staat zo ver van de werkelijkheid af: schokkend. Als hij maar publiciteit heeft en deugd voor Den Haag. Aub verlos Nijmegen van deze man…
 • Jan Zomers

  2 jaar geleden
  @Benno Wijskamp - mijn kritiek gaat naar Den Haag. Het huidig systeem loopt vast. Nu is het zo dat een ieder uit Afrika of uit een moslimland die zich bij een AZC meldt krijgt opvang en verblijf. Vervolgens wordt uitgezocht of je recht hebt op asiel... indien je uit een veilig gebied komt dan heb je geen recht op een verblijfsvergunning, in de praktijk zien we dat niemand terug gaat. Men blijft 4-5 jaar in het AZC hangen en uiteindelijk krijg je toch een verblijfsvergunning.
 • Carel van ‘t Zand

  2 jaar geleden
  Bruls zet ze liever in een vochtig bos dan dat ie ze zelf een kamer aanbiedt. (Of we nu allemaal willen applaudisseren….) Weet je wie wel een vluchteling in huis genomen heeft? Zonder applaus daarvoor te vragen? Annabel Nanninga van JA21…. Je weet wel: die populisten die niet deugen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen