Nijmegens burgemeester Hubert Bruls (met hoed) tijdens de finish van de Vierdaagse-mars op de Via Gladiola. Nadat het wandelevenement voor komende zomer eerder al geschrapt werd, is er nu ook een streep gezet door de bijbehorende feesten.
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegens burgemeester Hubert Bruls (met hoed) tijdens de finish van de Vierdaagse-mars op de Via Gladiola. Nadat het wandelevenement voor komende zomer eerder al geschrapt werd, is er nu ook een streep gezet door de bijbehorende feesten. © ANP

Bruls: schrappen Vierdaagsefeesten mogelijk voorbode van nóg een zomer zonder grote evenementen

NIJMEGEN - De streep door de Vierdaagsefeesten is niet alleen slecht nieuws voor Nijmegen, maar voor heel Nederland. Het is mogelijk de voorbode van opnieuw een zomer zonder grote evenementen. Daarvoor waarschuwt Veiligheidsberaad-voorman Hubert Bruls.

5 reacties

 • Jan Bergmans

  1 jaar geleden
  De EU Green Pass (vaccinatiepaspoort) zal in eerste instantie tot juni 2022 van toepassing zijn om te mogen reizen in de EU. De definitieve beslissing volgt komende week.
 • Reggie Johnssen

  1 jaar geleden
  Hoi Frans, Deze wet heeft een horizon bepaling, dat betekent dat hij automatisch stopt. Dus gewoon verlengen kan niet, dus hou je Popie Jopie kreetjes bij je als je niet weet waar het over gaat.
 • Pieter Zeeuw

  1 jaar geleden
  "De regeling, bedoeld in het tweede lid, vervalt zes maanden nadat zij in werking is getreden, of, indien binnen die termijn een algemene maatregel van bestuur ter vervanging van die regeling in werking is getreden, op het tijdstip waarop de maatregel in werking treedt." Maar helaas, in de échte praktijk zijn wetten NOOIT tijdelijk en zitten we hier tot lengte van dagen mee opgescheept. Sterker, er komt een Tijdelijke.. wet bij: Tijdelijke wet Toegangstesten. Dicteren en Dwang = nieuw normaal
 • Frans van Raaij

  1 jaar geleden
  Peggy Johnsson: zelfs een noodwet kan verlengd worden! Dus, niet roeptoeteren.
 • Reggie Johnssen

  1 jaar geleden
  1 juni gaat de noodwet er af, tenzij er een noodsituatie is ontstaan. Dus ook de 1,5m maatregel. Of zouden ze in Den Haag ons gewoon weer iets door de strot drukken waar wij weer geen (nul) invloed op hebben ?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.