Bruls
Volledig scherm
PREMIUM
Bruls © Ruuben L. Oppenheimer

Bruls spreekt zich uit voor alle burgemeesters: ‘Rechters moeten sneller werken’

NIJMEGEN  - Het Openbaar Ministerie en rechters moeten sneller gaan werken. Het duurt nu veel te lang voordat zaken op zitting komen. Hierdoor ligt er te veel druk op de rol van de burgemeester als crimefighter. Dat stelt burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen, tevens de regioburgemeester namens 78 burgemeesters in Oost-Nederland. 

Er moet echt iets gebeuren in het strafrecht, stelt Bruls. ,,Rechtbanken moeten meer tempo maken. Als een advocaat bij een rechter vraagt om uitstel wordt dat bijna zonder meer toegewezen. Het duurt gewoon te lang. Burgemeesters kunnen, bij wijze van spreken, binnen een dag bestuursrechtelijke maatregelen uitvaardigen (bijvoorbeeld een café of drugswoning sluiten, HvG). Dat geeft het rare effect dat het lijkt alsof de burgemeesters de échte crimefighters zijn.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.