Hubert Bruls.
Volledig scherm
PREMIUM
Hubert Bruls. © ANP

Bruls tevreden, maar ook kritisch: ‘Er zit iets niet goed in manier waarop Nederland oud en nieuw viert’

NIJMEGEN - Eigenlijk is Hubert Bruls best positief over het verloop van de jaarwisseling. ‘We waren in control’, zegt de burgemeester van Nijmegen. Maar hij waarschuwt ook: ,,Als je het hele jaar zulke ‘relatief rustige’ nachten hebt, word je op den duur horendol. Ik blijf het een absurde nacht vinden.”

73 reacties

 • Jessica Berends

  7 maanden geleden
  Ook dit jaar zijn er weer veel gewonden, zelfs doden gevallen. Ook dit jaar werden hulpdiensten bekogeld met explosieven. Ook dit jaar werd voor vele miljoenen materiële schade aangericht. En uit de reacties hieronder blijkt dat de meeste mensen dat fantastisch vinden, een geweldige traditie die kostte wat kost moet blijven. Raar volk, die Nederlanders.
 • Marleen Verstraeten

  7 maanden geleden
  Frank Jansen, Tony Peeters en dat soort lui begrijpen niet dat Bruls gelijk heeft, en dat het 'tuig dat Bruls buiten de deur moet houden' HUN zelf zijn. Stumpers en malloten moeten hun leven bijelkaar houden met bier, drugs, vuurwerk of huiselijk geweld. Ga professionele hulp zoeken en val niet anderen lastig met je gestakker.
 • Emiel Martens

  7 maanden geleden
  Bruls is ook maar een man die op een plek gezet is en die het op zijn manier goed doet. Ben totaal geen voorstander van deze man, maar ook geen tegenstander en zoals wij allemaal weten het grootte voorbeeld in Den Haag maakt afspraken en overtreed dan zelf ook de regels die gemaakt zijn. Dus de burger en ik ook heb er inmiddels genoeg van Den Haag en vindt het wel best, en overigs nee heb geen vuurwerk afgestoken.
 • H. Roberts

  7 maanden geleden
  @Mattie, verassend hoor, weer andere meningen beschimpen, maar zelf geen enkel tegen argument geven. Volgzame mensen zoals jij zijn het probleem, niet de door jou verguisde wappies.
 • Tony Peters

  7 maanden geleden
  Het liefst maakt hij van Nederland een inrichting waar iedereen hem moet gehoorzamen. Jammer Bruls. Dat u nu ook niet in het kabinet komt, hoeft u niet als een despoot te reageren. Mensen mogen zich met bv oud en nieuw best eens te buiten gaan.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.