Volledig scherm
NEC-fans in de Goffert. Foto: Theo van Zwam

Bruls verwacht geen problemen bij degradatiekraker NEC - Excelsior

NIJMEGEN - De NEC-supporters maken zich op voor enkele razend spannende weken. Ontloopt de Nijmeegse eredivisieclub degradatie of gaat NEC weer onderuit, zoals in mei 2014?

De supporters van NEC willen de spelers op scherp krijgen met verrassende acties voor de thuiswedstrijd zaterdag tegen Excelsior. Burgemeester Hubert Bruls heeft echter geen enkele aanwijzing dat zij met die acties over de schreef gaan. Er staat zaterdag druk op de spelers en supporters, omdat beide clubs tegen degradatie vechten.

'Nu veel rustiger'

Bij de laatste eredivisiewedstrijden van het seizoen 2013-2014 ging het wel vaker mis. Bruls: ,,Het is nu veel rustiger. De politie-inzet is ook verminderd.’’

Volgens Bruls hebben ook enkele 'hardliners'uit het verleden een stadionverbod. Hij verwacht dat voor de laatste wedstrijden van dit seizoen geen extra politie-inzet nodig is, zoals drie jaar geleden. ,,Maar als het toch nodig is, zal de politie er zijn.’’

Emotionele gesprekken

Na de verloren match was het zaterdagavond eventjes spannend bij de terugkomst van de spelers bij het Goffertstadion. Zo'n 100 supporters wachtten daar de spelers op. Maar het bleef bij enkele emotionele gesprekken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.