Een bedelaarster bij het Vlaams Arsenaal in de Nijmeegse binnenstad krijgt geld van een voorbijganger. Archieffoto
Volledig scherm
PREMIUM
Een bedelaarster bij het Vlaams Arsenaal in de Nijmeegse binnenstad krijgt geld van een voorbijganger. Archieffoto © Paul Rapp

Bruls voelt steeds meer voor bedelverbod: ‘Ik heb me laten overtuigen’

NIJMEGEN - Een bedelverbod in Nijmegen is geen taboe meer voor burgemeester Hubert Bruls. ,,Ik ben er niet voor geweest in de afgelopen jaren, maar ik heb me vorig jaar wat meer laten overtuigen.” Het zal ondernemers in de binnenstad als muziek in de oren klinken, maar een groot deel van de gemeenteraad wil er niets van horen.

12 reacties

 • Titus null

  1 maand geleden
  Deze mensen worden dagelijks daar heen gereden, om te bedelen. Drugs en drank kopen? En wist u dat: ze het geld dat ze vangen in veel gevallen weer moeten afgeven aan de "ploegbazen" die ze brengen en halen? Zo werkt het, verdienste is blijkbaar de moeite waard, anders deden ze dat niet! Ben er ook niet blij mee, moet niet mogen, echt uitroeien deze praktijken, maar geef niet de schuld aan wie er op straat zitten, in hebberige opdracht! Overheden, heb de moed om dit aan te pakken!!
 • Willem Dijkman

  1 maand geleden
  Bedelaars zoals op die foto zie overal in Europa...die komen uit het buitenland en hebben er hun beroep van gemaakt om hier te komen bedelen. Ze doen ook aan zogenaamde goede doelen akties waarbij ze je op straat lastig vallen. Dit moet gewoon verboden worden.
 • Marcel Hemmer

  1 maand geleden
  Ik snap niet dat mensen bij de supermarkt geld geven aan die bedelaars. Men weet toch dat daar meteen drugs en drank voor gekocht wordt? Je doet er niets goeds mee. Geef het dan aan het leger des heils of de voedselbank.
 • Marijke Stoffelen

  1 maand geleden
  En als de winkels sluiten worden de bedelaars op gehaald in een dikke Mercedes
 • rebecca langendoen

  1 maand geleden
  Voor mij mag het een bedelverbod, als je geen woning hebt en op straat leeft krijg je een daklozen uitkering maar dat maken ze op aan drugs enzo ik ervaar het als overlast ook bij de Albert heyn aan de daalseweg zie je het steeds meer ben blij dat ik daar niet meer in de buurt woon gaat hard achteruit daar ook

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Auto slaat over de kop in Ede
  Play

  Auto slaat over de kop in Ede

 2. Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open
  Play

  Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open

Nijmegen e.o.