Boeren uit onder meer de Achterhoek verzamelen zich in Zoetermeer om actie te gaan voeren bij supermarktbranchevereniging CBL in Leidschendam.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren uit onder meer de Achterhoek verzamelen zich in Zoetermeer om actie te gaan voeren bij supermarktbranchevereniging CBL in Leidschendam. © ANP

Bruls zinspeelt op landelijk verbod trekkerprotesten: ‘Wispelturige boerenacties zijn risicovol’

NIJMEGEN - Als de boerenacties ‘op deze wilde manier verder gaan’, komt er mogelijk een landelijk verbod om te protesteren met landbouwmachines. Dat zegt burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen die dat maandag gaat bespreken in het landelijk overleg van alle Veiligheidsregio’s. 

111 reacties

 • Beunen

  2 jaar geleden
  Jij snapt veel niet. Laat de markt idd de prijs bepalen, maar hier grijpt de overheid in. Dat noemen ze marktverstoring. Als je dat niet snapt...
 • Kingzman

  2 jaar geleden
  klopt, dankzij het eindeloos lobbyen door boerenbelangen-organisaties bij boerenpartij CDA is deze CDA wetgeving steeds meer opgerekt. Ziehier het resultaat: norme milieu vervuiling zonder biodiversiteit. Halveren die veestapel. Scheelt ook nog eens heel vee dierenleed.
 • GekkeGerritjeenzn

  2 jaar geleden
  Bruls: ego is gelijk aan postuur / omvang van de beste man.
 • GekkeGerritjeenzn

  2 jaar geleden
  Democratie. da's iets van vroeger.Dictatuur is het nieuwe normaal geworden.
 • Jaap

  2 jaar geleden
  Bruls? dat is toch die burgervader welke hard drugs gebruik, overlast, intimidatie en geweld toestaat op de waalstrandjes. En nu vind hij een paar protesterende boeren risicovol?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.