Volledig scherm
De brandweer verricht metingen in buitenschoolse opvang De Toverfluit. © Tom Hessels

Buitenschoolse opvang in Nijmegen ontruimd vanwege lekkend gasflesje

updateNIJMEGEN - Buitenschoolse opvang De Toverfluit in Nijmegen is dinsdagmorgen ontruimd vanwege een gaslucht. De lucht werd geroken in de kelder. Alle kinderen en begeleiders moesten daarom het pand op de hoek van de Van Gentstraat en Fort Kijk in de Potstraat verlaten. 

De dertien kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar zijn onder begeleiding van de twee medewerkers naar de speeltuin in het tegenovergelegen Julianapark gegaan. Later zijn zij op het kantoor van de opvang aan de Fransestraat gaan kleuren, vertelt directeur Inge de Werd.

Gasflesje

De uitgerukte brandweer en netbeheerder Liander vonden de oorzaak van de gaslucht: een lekkend gasflesje in de opslagkelder van de buitenschoolse opvang. Het pand is gelucht en de kinderen mochten in de loop van de middag weer naar binnen.

Volgens De Werd verliep de ontruiming soepel en hebben de kinderen er nauwelijks iets van gemerkt. De opvang heeft hun ouders gebeld en ook een nieuwsbrief verstuurd. De directeur is behalve over haar personeel ook te spreken over de hulpdiensten. ,,De brandweer, politie, mensen van Liander. Het zijn fantastische vakmensen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.