Volledig scherm
© Thinkstock

Buitenzwembad in Nijmegen opent deuren in kerstvakantie

NIJMEGEN - Zwembad-West in Nijmegen gooit in de week na kerst het buitenzwembad open. Een week lang kunnen liefhebbers ook in de buitenlucht hun baantjes trekken in zwemwater van zo'n 20 graden. De actie is omgedoopt tot 'Midwinterzwemmen'.

Het zwemwater van het sportfondsenbad aan de Nijmeegse Planetenstraat wordt vanaf nu elke dag een graadje opgewarmd om het op tijd op de gewenste temperatuur te hebben.

Stunt
Frisjes blijft het. Ter vergelijking: het zwemwater in het binnenbad is nu 27 graden. Het 'Midwinterzwemmen' begint dinsdag na kerst. Ook een nieuwjaarsduik kan op maandag 2 januari genomen worden in het buitenbad. De stunt duurt een week, niet langer. „Want ik heb ook personeel nodig voor andere activiteiten", zegt zwembadmanager Heino Jacobs. De verwarming van de bak met bijna 1.400 kuub zwemwater jaagt de energiekosten niet op, vervolgt hij.

Het buitenbad is geopend van dinsdag 27 t/m vrijdag 30 december van 10.00 tot 15.00 uur en op maandag 2 januari tot 13.00 uur. De entreeprijs blijft gelijk: 5,70 euro voor 16 jaar en ouder.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.