Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Bruls in november met de vertegenwoordigers van de andere Europese steden die de Call for Action ondertekenenden. © Gemeente Nijmegen

Burgemeester Bruls in Katowice op de bres voor stad als ‘aanjager aanpak klimaatverandering’

NIJMEGEN - Steden moeten in Europa dé aanjagers worden bij de aanpak van klimaatverandering. Die boodschap verkondigde Nijmeegs burgemeester Hubert Bruls maandagavond persoonlijk tijdens de wereldklimaattop in het Poolse Katowice. Hij deed dat voor vertegenwoordigers van de Europese Commissie en de Verenigde Naties. Deze ‘call for action’ lanceerde Nijmegen in november met 21 andere (voormalige) Groene Hoofdsteden.

Waarom moeten juist steden een grotere rol krijgen bij klimaatverandering?
Burgemeester Bruls: ,,Ongeveer driekwart van de Europese bevolking woont nu al in stedelijke gebieden, en die aantallen blijven stijgen. Dit zijn serieuze cijfers die het belang van gezonde steden benadrukken, maar die ook laten zien dat investeren in duurzame steden een groot effect heeft op het beperken van klimaatverandering in heel Europa. En laten we wel wezen: het duurzaam maken van huizen begint in de gemeente. Dat regel je niet op een groot kantoor in New York.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.