Burgemeester Bruls ontbindt pro-Palestijns protest in Nijmeegs centrum

update | videoNIJMEGEN - In het Nijmeegse Valkhofpark is zondagmiddag een grote pro-Palestina-demonstratie geweest. Het park stroomde steeds voller. Een groepje weigerde afstand te houden, waardoor de sfeer op sommige plekken in het park verhit was. De demonstratie ging door in het centrum, waar het protest uiteindelijk op last van de burgemeester is ontbonden. 

22 reacties

 • FTM van den Bouwhuijsen

  1 jaar geleden
  @Pim Willemsen: "Palestijnen bestonden helemaal niet als volk voordat de Arabische landen rondom Palestina de Joden aanvielen. In protectoraat Palestina woonde na de bevrijding uit het Osmaanse een mix van Arabieren, Joden en andere volkeren waarvan de Arabieren zich na de nederlaag in 1948 ineens Palestijnen gingen noemen om op die manier het recht op het hele gebied te kunnen opeisen.
 • FTM van den Bouwhuijsen

  1 jaar geleden
  Wonderlijk verslag van deze demonstratie door de redactie. Eerst wordt er gewag gemaakt van een "grote demonstratie," "het park liep vol" en verderop wordt gemeld dat het verwachte aantal van 200 niet werd gehaald,:"zo druk werd het niet in het park". Het lijkt alsof er twee redacteuren aan het verslag hebben gewerkt: eerst een die (de doelstellingen van) de demonstratie ondersteunde en een die het tweede deel met nuchtere blik afmaakte.
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  @sandra en anderen.... schei toch uit met dat woke-gewauwel over vroeger. Ja, er zijn zeker dingen gebeurd die we nu afkeuren. Kunnen we dat veranderen: NEE. We kunnen er hooguit van leren. Vertel dat eens aan de Mohammedanen die mensenhandel, slavernij en burgers als kannonnenvoer vandaag de dag steeds als uiterst lucratief handelen zien. Wie op deze aarde willen het allerliefst terug naar de Middeleeuwen?? ....
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  @Frits sje, doe uw huiswerk eens goed zonder verzinsels rond te strooien: Palestijnen zijn een Semitisch volk, genetisch verwant aan het joodse volk. Ze bestaan. Overigens verwonderlijk dat juist hun genetisch verwante joodse mensen het altijd hebben over antisemitisme, terwijl juist zij dit bedrijven.
 • Jan-peter Kerstens

  1 jaar geleden
  Goed dat hier aandacht voor is. In 1948 heeft VS als 'wiedergutmachung' een totaal verkeerde beslissing genomen om de Joden maar hun gang te laten gaan in dat gebied. Het lezen zou zo veel mooier zijn zonder regilie of andere godsdienstige hobbys. Nu zitten we met de gebakken peren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.